ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Μειώνεται η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Documento: Στο 3,5% η διαφορά - ΕφΣυν: Στις 5,5 μονάδες η ψαλίδα

Μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις. Η μια, τη εφημερίδας Documento, διαπιστώνει ότι μικραίνει η διαφορά στο 3,5% και αναφέρεται σε ανοδική  πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ να έχει πιάσει «ταβάνι».
Η άλλη είναι της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών..
η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ και καταγράφει στις 5,5 μονάδες την ψαλίδα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.Ειδικότερα στη δημοσκόπηση της Prorata, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 24,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19%, ενώ ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της Prorata, η οποία βέβαια πραγματοποιήθηκε με διαφορετική μεθοδολογία και μετρούσε ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κομμάτων, η διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εντοπιζόταν στις 8 μονάδες.
Στην τρίτη θέση καταγράφεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%, η ναζιστική οργάνωση στο 6% και το ΚΚΕ στο 4,5%.
Με ποσοστό κάτω του 3% καταγράφονται το Ποτάμι (2%), η Ενωση Κεντρώων (1,5%) και οι ΑΝ.ΕΛΛ. (1%), ενώ στο 1,5% καταγράφονται η ΛΑ.Ε. και η Ελληνική Λύση.