ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Το «MegaOne» προσπάθησε να βγάλει στον αέρα ο Βρυώνης

Μια ακόμα «ντρίμπλα» με τίτλο καναλιού εθνικής εμβέλειας, επιχείρησε να κάνει ο καναλάρχης Φίλιππος Βρυώνης. Συγκεκριμένα, στις 7 Ιουνίου η εταιρεία «Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.» που ελέγχει και λειτουργεί το New TV έκανε αίτηση κατοχύρωσης υπέρ της του τίτλου αλλά και του λογότυπου του «MegaOne», τρεις μόνο μέρες μετά το επίσημο λανσάρισμα του νέου καναλιού. Το Υπουργείο Οικονομίας και.. Ανάπτυξης όμως την απέρριψε, αναφέροντας στο έγγραφό του ότι είναι μεγάλη η ομοιότητά του με το Mega, το οποίο μαζί με τα παράγωγά του είναι κατοχυρωμένο (φυσικά) από την Τηλέτυπος Α.Ε.
Επιπλέον το λογότυπο του «MegaOne» έχει μεγάλη ομοιότητα με το αντίστοιχο (προηγούμενο, πλέον) του ΣΚΑΪ. Ο εν λόγω τίτλος είχε χρησιμοποιηθεί μάλιστα από το TV One της Κύπρου, για λίγους μήνες, κατά την μετάβασή του από το Mega Κύπρου. Ωστόσο δεν είνα η πρώτη φορά που κανάλι του Φίλιππου Βρυώνη κάνει «ξερή» αντιγραφή άλλου σταθμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το (πάλαι ποτέ) ΑΒ Channel, που είχε «πειράξει» το τωρινό λογότυπο του Alpha προσθέτωντας κι ένα «Β» δίπλα του.
Κι όλα αυτά, τη στιγμή που το... κανονικό Mega είναι πολύ κοντά στην κατάρρευση, με τους ανταγωνιστές του να εποφθαλμιούν την πολύ πλούσια ταινιοθήκη του, τον τίτλο του και το δημοσιογραφικό δυναμικό του.

- από το e-tetradio