ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

«Πόλεμος» ΝΔ – ΑΠΕ

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο με αφορμή τις συντάξεις και το αν θα περικοπούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019.
Όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεγράφημα στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (14.09.2018) με τίτλο «Οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωσή του». Στην αρχή του..
το κείμενο ανέφερε: «Βιώσιμο θεωρούν οι θεσμοί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά από τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του. Αυτό αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης».
Η τελευταία φράση όσον αφορά στην ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν εκείνη που «άναψε» φωτιές. Γιατί πρώτα η Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια ο τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης διέψευσαν οποιαδήποτε ενημέρωση από τους θεσμούς.
Η αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα, στην ανακοίνωσή της, επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και κάλεσε τη διοίκηση του Πρακτορείου «να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Η απάντηση από το ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν άργησε να έρθει:
"To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».
Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ."