ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Η «Μηχανή του Χρόνου» επιστρέφει με νέα επεισόδια

H βραβευμένη εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, επιστρέφει στην τηλεοπτική στέγη της COSMOTE TV. Η 14η σεζόν, σε παραγωγή COSMOTE TV, κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην «Ιστορία των Μαθηματικών».
Το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου (17/9, 21.00) «ξετυλίγει».. την ιστορία των Μαθηματικών από την Προϊστορία, όταν άρχισαν να γίνονται οι πρώτες καταμετρήσεις θηραμάτων από τους ανθρώπους με χαρακιές σε ξύλα, μέχρι και την εποχή της αρχαίας Ελλάδας, όταν τα Μαθηματικά εδραιώθηκαν ως επιστήμη, όπως την ξέρουμε σήμερα, με κανόνες, αξιώματα και συγκεκριμένη δομή.
Στο επεισόδιο, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομά τους με τα Μαθηματικά μέσα από σπουδαίες ανακαλύψεις και θεωρήματα, όπως ο Θαλής ο Μιλήσιος που υπολόγισε το ύψος των πυραμίδων, και ο Ερατοσθένης που υπολόγισε την ακριβή περίμετρο της γης.