ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

«Μαστίγιο και καρότο» για τους συνταξιούχους

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)
- Στην υπηρεσία της «αυτού μεγαλειότητας» Αλ. Τσίπρα και το ΑΠΕ με τύπου «fake news» και ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις για την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων
- «Μαστίγιο και καρότο» το μόνο δεδομένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους συνταξιούχους
- Το επικοινωνιακό παιχνίδι γύρω από τη μείωση των συντάξεων που Τσίπρας και Καμμένος νομοθέτησαν για το 2019 έχει καταντήσει κωμικοτραγικό
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρώτα υπερφορολόγησε τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους. Στη συνέχεια «πετσόκοψε» τις επικουρικές και με τις ψήφους των βουλευτών της το 2016 αποφάσισε και νομοθέτησε τις περαιτέρω, δραματικές περικοπές στις κύριες συντάξεις για το 2019 (μειώσεις που κυμαίνονται στο 30%).
Τις μειώσεις αυτές, σημειωτέον, ήδη υφίστανται όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ισχύ του «νόμου Κατρούγκαλου», δηλαδή από τα μέσα Μαΐου του 2016 και μετά, οι οποίοι λαμβάνουν δραματικά μειωμένα ποσά σε σχέση με το προϊσχύον σύστημα.
Τώρα με νέους «λεονταρισμούς» για γέλια και για κλάματα και με διασπορά ειδήσεων τύπου «fake news» και φρούδων ελπίδων, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι δίνει αγώνα για να μην περάσουν οι μειώσεις.
Στην προσπάθεια αυτή και με στόχο να κερδίσει πολιτικό χρόνο, στην υπηρεσία της «αυτού μεγαλειότητας» του κ. Τσίπρα, έχουν τεθεί τόσο η ΕΡΤ, όσο και το ΑΠΕ. Από κρατικού χαρακτήρα Μέσα Ενημέρωσης με στόχο την αντικειμενική ενημέρωση της κοινωνίας, έχουν μετατραπεί σε «εργαλεία προπαγάνδας» βγαλμένης από τους πιο «σκοτεινούς» καιρούς της σύγχρονης ιστορίας, με ξεκάθαρη την ευθύνη των διοικήσεων τους ως προς την πλήρη υποταγή, που επιδεικνύουν απέναντι στις εντολές που λαμβάνουν από κυβερνητικούς μεγαλό - παράγοντες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημερινή «είδηση» του ΑΠΕ, βάσει της οποίας οι «θεσμοί» (αλήθεια από αυτούς δεν ξεμπερδέψαμε μετά το τέλος των μνημονίων;) είναι υπέρ της ακύρωσης των επικείμενων περικοπών στις συντάξεις με βάση τον «νόμο Κατρούγκαλου» και σχετικά έχουν ενημερώσει και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Δεν πέρασε πολύ ώρα από την ανάρτηση του ΑΠΕ για να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από τα, μνημονιακά φυσικά και ταγμένα στην εξυπηρέτηση των επώδυνων για τον λαό μέτρων, κόμματα της Αντιπολίτευσης, που διέψευσαν την είδηση ότι έχουν ενημερωθεί για την ακύρωση του μέτρου.
Η απάντηση που έδωσε το ΑΠΕ φυσικά ενισχύει παρά διαψεύδει τις αιτιάσεις περί δημιουργίας μιας είδησης, που προκύπτει περισσότερο από την ανάγκη διασποράς ψεύτικων ελπίδων στους συνταξιούχους, παρά από ρεπορτάζ. Για μια ακόμη φορά, οι «πηγές» δεν κατονομάζονται ενώ η διοίκηση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου δεν παραθέτει ούτε μισό στοιχείο, που να αποδεικνύει ότι η είδηση που δημοσίευσε είναι έγκαιρη και δεν εξυπηρετεί τους επικοινωνιακούς σκοπούς και μόνο της κυβέρνησης.
Η κοινωνία έχει πειστεί ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πόλους που κάνουν τα πάντα για την εξουσία (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τη μια και ΝΔ από την άλλη). Ο λαός γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν δίνουν ούτε δεκάρα για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.
Φυσικά, νέες μειώσεις στις συντάξεις από 1/1/19 και γενικότερα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουν. Αντιθέτως, πρέπει σταδιακά να αποκατασταθούν και οι απώλειες των εισοδημάτων των συνταξιούχων από τις μειώσεις των συντάξεων τους τη μνημονιακή οκταετία.
Για να μη γίνουν, όμως, από 1/1/19 οι ψηφισμένες νέες μειώσεις των συντάξεων, εκτός
από τους αγώνες των συνταξιούχων, ένας τρόπος υπάρχει:
  •  Να καταργηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις των δύο νόμων (Κατρούγκαλου, Αχτσιόγλου) και του πρόσφατα ψηφισμένου Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, πουπροβλέπουν αυτές τις μειώσεις.
Όλα τα άλλα είναι για κοροϊδία των συνταξιούχων και για να τους βάλουν προεκλογικό
δίλημμα ποιος εκ των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ θα τους κόψει τις συντάξεις, δηλαδή να «επιλέξουν
τον δήμιο που θα τους κόψει τα κεφάλια».

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας