ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ikoutsimaria.gr

«Από το 2008, το Tvxs συμμετείχε στις πρωθυπουργικές συνεντεύξεις τύπου στην ΔΕΘ και οι δημοσιογράφοι του υπέβαλαν ερωτήσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ήταν η πρώτη που του αφαίρεσε το λόγο, αποκλείοντας το από τις ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό. Δυστυχώς, η διάκριση αυτή συνεχίστηκε και από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Aυτό γράφει το tvxs κάνοντας τα παράπονά του προς..
τον κυβερνητικο εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο επειδή στη  συνέντευξη τύπου Τσίπρα στη ΔΕΘ δεν έδωσε τον λόγο στον διαπιστευμένο συντάκτη του σάιτ, αλλά αντίθετα υποβλήθηκαν ερωτήσεις από το κάθε... ikoutsimaria.gr.
Συγκεκριμένα το σάιτ γράφει:
Το Τvxs.gr είναι από τα πρώτα ενημερωτικά site που εμφανίστηκε στην Ελλάδα, δέκα χρόνια πριν. Από τότε αυξάνει την επισκεψιμότητά του, διατηρώντας παράλληλα την αξιοπιστία και την εγκυρότητά του, παρά τις σειρήνες του εντυπωσιασμού, του κιτρινισμού και των fake news. Για δεκάδες χιλιάδες πολίτες αποτελεί την καθημερινή ψηφιακή τους εφημερίδα, χώρια οι εκατοντάδες χιλιάδες που το επισκέπτονται κάθε μέρα, μέσω των social media και των αναζητήσεων της google.
Από το 2008, το Tvxs συμμετείχε στις πρωθυπουργικές συνεντεύξεις τύπου στην ΔΕΘ και οι δημοσιογράφοι του υπέβαλλαν ερωτήσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ήταν η πρώτη που του αφαίρεσε το λόγο, αποκλείοντας το από τις ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό. Δυστυχώς, η διάκριση αυτή συνεχίστηκε και από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Το αποκορύφωμα ήταν η προχθεσινή συνέντευξη τύπου Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός απαντούσε επί 3.5 ώρες (!) σε ερωτήσεις, αλλά σε όλο αυτό το διάστημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θεώρησε σκόπιμο να δώσει τον λόγο στον διαπιστευμένο δημοσιογράφο του Tvxs.gr. Αν είχε δοθεί σε σοβαρά ΜΜΕ, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά όταν υποβάλλονται ερωτήσεις από το κάθε ikoutsimaria.gr, προφανώς το κριτήριο δεν είναι δημοσιογραφικό.
Η δυσμενής μεταχείριση κατά του Τvxs δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάμψει την ανεξάρτητη πορεία του. Αντίθετα δυναμώνει την πεποίθησή μας ότι ο δύσκολος αλλά σωστός δρόμος είναι αυτός της κριτικής στάσης απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία. Όσο για τη κυβέρνηση είναι προς το συμφέρον της ενημέρωσης των πολιτών να παίξει το παιχνίδι τίμια, χωρίς διακρίσεις, μικροπολιτικά παιχνίδια εξουσίας ή στημένες ερωτήσεις.