ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιος εξόργισε τον Καραμανλή

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος φαίνεται ότι είναι ο Κώστας Καραμανλής μετά το δημοσίευμα των «Νέων» (δείτε ΕΔΩ), όπως περιγράφουν στην «Εφ.Συν.» κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό. Ωστόσο τουλάχιστον μέχρι και χθες το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής δεν είχε σκοπό να αντιδράσει.
Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται σε ένα γενικότερο πογκρόμ που ο.. Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε και θα συνεχίσει να εξαπολύει εν όψει εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν, με στόχο να απαλλαγεί από την παλιά ηγετική ομάδα του κόμματος.
Την εκτίμησή τους αυτήν ενισχύουν και τα εξής γεγονότα:
α) Η στάση του κ. Μητσοτάκη απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία έχει εδώ και καιρό αποκλείσει από ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.
β) Η προσπάθεια του προέδρου της Ν.Δ. να τοποθετήσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές, στέλνοντάς τον έτσι σε «τιμητική εξορία» και θέτοντάς τον ευσχήμως εκτός ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές.
γ) Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη (Alpha) ότι σε μια μελλοντική κυβέρνησή του «θα δείτε πρόσωπα που δεν θα είναι από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών».
Αλλά και κάποιες κινήσεις που μοιάζουν μεμονωμένες, όμως στην πραγματικότητα αποτελούν κομμάτια του ίδιου παζλ, που δεν είναι άλλο από την επιδίωξη του προέδρου της Ν.Δ. να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί να ανανεώσει κατά ένα ποσοστό που θα υπερβαίνει το 50%.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται, για παράδειγμα, το γεγονός ότι σύμφωνα με πηγές της «Εφ.Συν.» ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη προτείνει σε τρεις εν ενεργεία βουλευτές και συγκεκριμένα στους Σίμο Κεδίκογλου (βουλευτής Εύβοιας), Γιώργο Κασαπίδη (βουλευτής Κοζάνης) και Ανδρέα Κατσανιώτη (βουλευτής Αχαΐας) να μην είναι υποψήφιοι βουλευτές, αλλά να κατέβουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιοι περιφερειάρχες.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η απόσυρση, τον Μάιο, του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και υφυπουργού επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Σπύρου Ταλιαδούρου, καθώς και ο πρόσφατος αποκλεισμός του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. Αυτός τον οποίο φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πειράξει ακόμα, λόγω της αναμονής για την πορεία της υπόθεσης του σκανδάλου Novartis, αλλά και λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με τον αντιπρόεδρο Αδωνι Γεωργιάδη, είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Γιάννης Μπασκάκης (ΕφΣυν)