ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτό δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά

Αυτή είναι μια δήλωση που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά. Είναι μια δήλωση που δεν πρέπει να θαφτεί. Είναι η δήλωση του ιστορικού στελέχους της Ν.Δ., πρώην βουλευτή, νομάρχη και δημάρχου Μυτιλήνης Παύλου Βογιατζή και αφορά στην κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου με την οποία το κόμμα Μητσοτάκη έδωσε κάλυψη στους χρυσαυγίτες και τον ρατσιστικό υπόκοσμο του νησιού που απειλεί δημοσιογράφους και επιτίθεται..
σε πρόσφυγες και μετανάστες:
“Διαβάζοντας την ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου, έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό.
Πρώτον για την επίθεση στη Δικαιοσύνη, δεύτερον για την επίθεση στους δημοσιογράφους και τρίτο και χειρότερο γιατί σπρώχνει κόσμο στη Χρυσή Αυγή. Σωστά μόνο λέει ότι φταίει η κυβέρνηση για το χάος στο μεταναστευτικό. Οι δημοσιογράφοι πρέπει ελεύθερα να λένε την άποψή τους, άσχετα αν δεν συμφωνούμε. Η Νέα Δημοκρατία σίγουρα δεν έχει σχέση με τη Χ.Α., ελπίζω ούτε στη Μυτιλήνη. Αυτά για τα τοπικά μας. Επίσης δεν λέει στην ανακοίνωση τίποτα για τις άθλιες μεθόδους που χρησιμοποιούνται εναντίον των δημοσιογράφων εκτός και αν συμφωνεί ο κύριος πρόεδρος. Αν κάποιος έχει θιχτεί από γραφόμενα, κάνει μήνυση ή και αγωγή
”.

Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία ένα συντηρητικό στέλεχος, της προ Βορίδη και Γεωργιάδη Νέας Δημοκρατίας, η οποία παρά τον συντηρητισμό της κρατούσε εμφανείς αποστάσεις από την Ακροδεξιά και τους φασίστες, διαχωρίζει τις θέσεις και σώζει την πολιτική υπόληψη όσων εξακολουθούν να πιστεύουν πως το κόμμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα απομεινάρια του ΛΑΟΣ και της ΕΠΕΝ και δεν προσφέρει μικροκομματική και μικροπολιτική κάλυψη στους τραμπούκους της Χ.Α. που λυμαίνονται την ταλαιπωρημένη Λέσβο των προβλημάτων αλλά και της αλληλεγγύης.

Βάρος και οδύνη για κάποιους ανθρώπους η ευτελής διολίσθηση της Νέας Δημοκρατίας στον ψηφοθηρικό κατήφορο μέσα στα τοξικά και μολυσμένα νερά του ακροδεξιού έλους. Δύσκολη για κάποιους αξιοπρεπείς συντηρητικούς η συμπόρευση με τα φασιστικά κατακάθια μιας κοινωνίας μικρής που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

Ήταν κατάπτυστη η προχθεσινή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου που προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, του βουλευτή Γιώργου Πάλλη και των δημοκρατικών πολιτών του νησιού αλλά ανάγκασε και το ιστορικό στέλεχος της εκεί Ν.Δ. να διαχωρίσει εμφατικά τη θέση του από αυτούς που έδωσαν πλήρη κάλυψη στους ρατσιστές και στους φασίστες.

- από τη στήλη "Στα ψιλά" του Πέτρου Κατσάκου στην Αυγή