ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Η κατά Κυρανάκη… αποκάλυψη της ΕΡΤ

Δελτίο Τύπου

«Αποκαλυπτικά» στοιχεία για το κόστος σειράς μυθοπλασίας της ΕΡΤ έδωσε σε εκπομπή ιδιωτικού καναλιού ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης (φωτό), τα οποία άντλησε με κόπο έπειτα από εξαντλητική έρευνα στη… Διαύγεια.
Είναι γνωστό ότι ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας η ΕΡΤ επιστρέφει δυναμικά στην ελληνική..
μυθοπλασία, όπως απαιτούν οι Έλληνες πολίτες και επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος.
Το έναυσμα θα δοθεί μέσα στην τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν με τη μεταφορά ενός από τα πιο πολυδιαβασμένα ελληνικά μυθιστορήματα, τη «Ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάσος Ψαρράς, που επί σειρά ετών έχει ασχοληθεί με την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την ελληνική λογοτεχνία, ενώ παίζουν περισσότεροι από 150 γνωστοί ηθοποιοί, μεταξύ αυτών, οι Δημήτρης Μοθωναίος, Γιάννης Μπέζος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Πουρσανίδης, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Ήμελλος, Ερρίκος Λίτσης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Βαγγέλης Στρατηγάκος κ.ά.

Η ΕΡΤ είναι μια υγιής επιχείρηση που διαθέτει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο τους πόρους της, που προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος, στην παραγωγή υψηλής ποιότητας πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Οι προτάσεις των παραγωγών εξετάζονται από θεσμοθετημένη επιτροπή και όλες οι οικονομικές αποφάσεις αναρτώνται στη Διαύγεια.
Η ΕΡΤ στηρίζει ενεργά τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, είτε αφορά στον κινηματογράφο, είτε στη μυθοπλασία, ιδίως όταν αυτή αναδεικνύει την παλαιότερη και σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ διασώζει την ελληνική γλώσσα και διαχέει τον ελληνικό πολιτισμό στο σπίτι κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας – την ίδια στιγμή που εύπεπτα προγράμματα… ανατολίτικης αισθητικής και προέλευσης, προσφέρονται από άλλους διαύλους προς μαζική κατανάλωση.
Αυτό οφείλει να κάνει η ΕΡΤ και αυτό θα κάνει, έχοντας το βλέμμα στο μέλλον και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να υπηρετεί τους στόχους της, όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται από αυτό.

Δήλωση Πρόεδρου ΕΡΤ

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Λεοντής, δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Μεταφέρουμε στη μικρή οθόνη ένα από τα πιο γνωστά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, που έχει μεταφραστεί σε 48 γλώσσες. Αντί άλλου σχολίου, θα παρακαλούσα τον κ. Κυρανάκη να μπει στον κόπο να διαβάσει αυτό το θαυμάσιο έργο».