ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ταπετσαρία από αφίσες στα παλιά κτίρια ΔΟΛ και Εστίας

Μια εφημεριδογειτονιά που δεν ζει τον παλιό παλμό

Τα ρολά και οι τοίχοι δύο ιστορικών εκδοτικών κτιρίων, σε μια άλλοτε εφημεριδογειτονιά της Αθήνας, αποτελούν πρόσφορο χώρο για διαφημιστικές αφισοκολλήσεις. Η εφημεριδογειτονιά είναι η πλατεία
Καρύτση και τα πέριξ. Και τα κτίρια, εκείνα του παλιού ΔΟΛ και της Εστίας. Στο πίσω μέρος του τελευταίου (πρώτη φωτογραφία), στη μικρή οδό Καρύτση, υπάρχει ο χώρος που στεγαζόταν το κυλινδρικό πιεστήριο..
της εφημερίδας –το παλαιότερο, αλλά και το τελευταίο αυτού του είδους που αποσύρθηκε λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, καθώς χάθηκαν ολοσχερώς από την παγκόσμια αγορά βασικά υλικά για τη χρήση του.
Ενώ η πρόσοψη του παλιού κτιρίου της Εστίας, στην πλευρά της ΑνθίμουΓαζή, είναι «καθαρή», καλοσυντηρημένη και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, στην πίσω πλευρά (της οδού Καρύτση) τα μεταλλικά ρολά που κλείνουν τον χώρο του παλιού πιεστηρίου καλύπτονται από αφίσες, κυρίως καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Και αυτό μπορεί να το πεις «προσφορά» ενημέρωσης για γεγονότα που αξίζουν να προβληθούν, όπως θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις.

Το ίδιο συμβαίνει ακριβώς απέναντι και διαγωνίως, στο από χρόνια άδειο κτίριο του ΔΟΛ. Εκεί η πρόσοψη του μεγάρου έχει μετατραπεί σε έναν μεγάλο χώρο για αφισοκολλήσεις. Στην πλατεία Καρύτση κλείνουν ραντεβού με τη μελαγχολία όσοι έχουν γνωρίσει το κτίριο του Συγκροτήματος στις δόξες του, όταν από την είσοδό του διάβαιναν καθημερινά μεγάλες δημοσιογραφικές μορφές του παρελθόντος.

- από το harddog-sport