ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα στοχοποίηση δημοσιογράφων στη Λέσβο

«Έχουμε κάνει από τον περασμένο Μάιο έκκληση για προστασία της ελευθεροτυπίας στη Λέσβο, η ανταπόκριση της Πολιτείας αγνοείται.
Μετά τη στοχοποίησή μας ως δημοσιογράφους, ξεκίνησαν ξεχωριστές επιθέσεις, φτάνοντας τις τελευταίες τρεις μέρες σε χυδαίες σεξιστικές εκφράσεις. Κι όμως, το 2018, στο νησί της Αλληλεγγύης, η σήψη παρελαύνει, με φόντο ψευδείς "ειδήσεις" , γαρνιτούρα μισογύνικα "κοπλιμέντα" κι έναν σταυρό που τιμούν με γυμνές γυναίκες στα προφίλ τους, λίγο πριν ψάλουν τον εθνικό ύμνο και ξεκινήσουν..
νέα "ομάδα περιφρούρησης"».
Αυτό έγραψε στο fb η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εμπρός» και ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Λέσβο, Ανθή Παζιάνου (φωτογραφία) που μπήκε στο στόχαστρο ακραίων στοιχείων, που προχώρησαν σε διαδικτυακές αναφορές σε βάρος της τιμής, της ηθικής, της υπόληψης και της επαγγελματικής της ιδιότητας.
Αφορμή για τη εναντίον της επίθεση ήταν ρεπορτάζ της (ΕΔΩ) σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε κοριτσάκι στην αυλή εκκλησίας στο Πέραμα της Γέρας στη Λέσβο, από φασίστες που νόμισαν πως είναι πρόσφυγας επειδή φορούσε μαντήλι...
Η δημοσιογράφος προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση και ζητώντας τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το Σάββατο συνελήφθησαν δυο άτομα, ένας έμπορος της Γέρας διαχειριστής διαδικτυακής ομάδας μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίθεση και ένας κατά δήλωση του απόστρατος του πολεμικού ναυτικού.
Αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ του Σαββάτου, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης να τους παραπέμπει σε τακτική δικάσιμο.

Παράλληλα, σήμερα (Κυριακή), η δημοσιογράφος προϊσταμένη του Σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ Αναστασία Σπυριδάκη κατήγγειλε ότι δέχθηκε υβριστικά και απειλητικά τηλέφωνα.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Στρατής Μπαλάσκας είχε δεχθεί συντονισμένες φασιστικές επιθέσεις στο διαδίκτυο αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης (δείτε ΕΔΩ).


Την Παρασκευή ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να ζητήσει τον εντοπισμό και την δίωξη όσων:
 Με πρόθεση και κατά παράβαση του Νόμου διασπείρουν ψευδείς φήμες και συκοφαντίες, προτρέπουν από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πράξεις αυτοδικίας και προβαίνουν σε βίαιες πράξεις είτε κατά μόνας, είτε κατά αυτό-οργανωμένες ομάδες προκειμένου να προκαλέσουν πανικό, φόβο, μίσος και διχασμό στους πολίτες. Επίσης, εναντίον όσων στοχοποιούν και απειλούν απλούς πολίτες, θεσμικούς εκπροσώπους και λειτουργούς του Τύπου, προκειμένου να διασπείρουν μίσος και ρατσισμό και να προκαλέσουν την διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής.