ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Documento: Παραποίησαν σκίτσο στα ΝΕΑ...

...λίγο πριν την κυκλοφορία του φύλλου

Για παραποίηση του σκίτσου της Εφης Ξένου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ λίγο πριν την έκδοση του φύλλου, κάνει λόγο το documentonews. Το σάιτ αναφέρει πως υπάρχει αναταραχή και έντονη δυσφορία εντός της εφημερίδας και των εργαζομένων καθώς όπως λέει, το περιστατικό δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους που..
συνέβη κάτι τέτοιο αλλά και πώς αποφασίστηκε να υπάρξει ανοιχτή παρέμβαση στο σκίτσο που εικονογραφεί το κείμενο. Το κείμενο είναι της Τζίνας Μοσχολιού η οποία τώρα τελευταία υπογράφει πολλά «σαλόνια» στα ΝΕΑ.
Το documentonews γράφει μεταξύ άλλων:
(...)Το θέμα που προέκυψε αφορά, το άρθρο με τίτλο «Έχω ένα όνειρο για σας....» το οποίο και συνοδεύεται από σκίτσο της Έφης Ξένου. Στην εικονογράφηση, είναι εμφανές ότι η Έφη Ξένου έχει επιλέξει να παρουσιάσει ως επιβάτες του τρένου, κυβερνητικά στελέχη τα οποία έχει αποτυπώσει με μορφή γελοιογραφίας.
Αν ωστόσο, παρατηρήσει κανείς τους τελευταίους «επιβάτες» είναι ξεκάθαρο ότι έχει υπάρξει παρέμβαση και επεξεργασία μέσω Photoshop.
Όπως όλα δείχνουν το σκίτσο υπέστη λογοκρισία και παραποιήθηκε αφού παραδόθηκε από τη δημιουργό του.
Αντί λοιπόν, της μορφής που παρουσιάζουν οι «πρωταγωνιστές» του σκίτσου, εκ των υστέρων έχουν αντικατασταθεί τα τελευταία πρόσωπα - με τη χρήση photoshop- και παρουσιάζονται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης.(...)