ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Παιδιά οκτώ και δέκα ετών...

Πολλές και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέαμα με το ριάλιτι μαγειρικής Master Chef Junior στο STAR όπου «διαγωνίζονται» παιδιά 8 και 13 ετών για χρηματικά έπαθλα. Σταχυολογούμε από το fb:

Αποτρόπαιο, σχεδόν ανατριχιαστικό, θέαμα παιδιά οκτώ και δέκα ετών σε reality μαγειρικής να κλαίνε σπαρακτικά επειδή φοβούνται ότι δεν θα περάσουν..
στον επόμενο γύρο. Και η ευθύνη δεν ανήκει αποκλειστικά στο κανάλι αλλά στους γονείς τους. Για να εξηγούμαστε χωρίς πολλά πολλά λόγια.
Κ. Κυριακόπουλος
****
Διαβάζω ότι σε αυτό το μαγειρικό ριάλιτυ για πιτσιρίκια, τα παιδάκια κλαίγανε. Από το φόβο της αποτυχίας ή κάτι τέτοιο. Μπροστά στην κάμερα. ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΞΑΝΕ.
Υποθέτω ότι και γι' αυτό ο Ρουβίκωνας φταίει...
Χρ. Ξανθάκης
****
Tα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν μια κατάσταση δημόσιας αποτυχίας που είναι ένα ενδεχόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις. Από την άλλη υπάρχουν οι γονείς που τα πιέζουν έντονα με στόχο την επιτυχία και αυτό δημιουργεί φοβία στα παιδιά γιατί μια αποτυχία τους τη "μεταφράζουν" ως απόρριψη από τον γονέα. Φανταστείτε λοιπόν πόσο τραυματική είναι η εμπειρία που βιώνουν εκείνη τη στιγμή. 
Βίκυ Διαμαντή