ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Tι λέει το Documento στα περί συνεργασίας Βαξεβάνη με το Open...

...και τις διαρροές περί casus belli για τη ΝΔ

«Ο Μητσοτάκης και τα νταβατζιλίκια». Ετσι τιτλοφορείται κείμενο που δημοσιεύεται στο Documento και σχολιάζει τα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί συνεργασίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη με τον τηλεοπτικό σταθμό Open (ΕΔΩ) . Το κείμενο εστιάζει στα οσα γράφτηκαν περί διαρροών από τη ΝΔ..
 σύμφωνα με τις οποίες η έναρξη συνεργασίας του Βαξεβάνη με το κανάλι θα είναι αιτία πολέμου για το κόμμα.  
Συγκεκριμένα γράφει το Documento στα περί συνεργασίας Βαξεβάνη με το Open του Ιβάν Σαββίδη:
"Σύμφωνα με το site enimerosi24, ο Κώστας Βαξεβάνης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για να ξεκινήσει συνεργασία με τηλεοπτική εκπομπή. Όμως δεν λέει μόνο αυτό το site, αφού γνωστοποιεί διαρροές από τη ΝΔ σύμφωνα με τις οποίες η έναρξη συνεργασίας του δημοσιογράφου με το κανάλι θα είναι αιτία πολέμου για το κόμμα.
Γράφει συγκεκριμένα:

«Ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι μια τέτοια συνεργασία και θεωρούν casus belli την απόφαση να ενταχθεί στο δυναμικό του σταθμού ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας που έχει επιτεθεί προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγο του. Για αυτό και ορισμένες πηγές από την Πειραιώς αφήνουν να εννοηθεί οτι θα ασκήσουν βέτο στην ιδιοκτησία, για να μην προχωρήσει η συνεργασία… Υποστηρίζοντας ότι η ένταξη Βαξεβάνη στο OPEN είναι πρόταση του Μαξίμου και όχι της διοίκησης του καναλιού, και στο βαθμό που υλοποιηθεί θα την αντιμετωπίσουν ανάλογα!»
Δηλαδή η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν λόγο και παρεμβαίνουν στο τι θα κάνουν τα κανάλια; Ωραία άποψη και για την ελευθεροτυπία και για την επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για άθλια ομολογία έστω και δια διαρροών, με την παραδοχή πως ο τρόπος που δημοσιογραφεί ένα κανάλι και οι δημοσιογράφοι του πρέπει να περνάνε από τις εγκρίσεις των κομμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καυχάται πως δίνει άδειες προσλήψεων ή προγράφει δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας του. Εγκρίνει εκπομπές, απορρίπτει επαγγελματίες και επιβάλει ατζέντα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο αρχηγός της ΝΔ θα προτιμούσε στα κανάλια να υπάρχουν μόνο εκπομπές του Άδωνη και της Μανωλίδου οι οποίες είναι συμβατές και με τα γούστα του και με την κουλτούρα του, αλλά το να ομολογεί δημόσια και απειλητικά πως θα πάρει μέτρα δεν αφορά ούτε το δημοσιογράφο ούτε την απαξιωμένη πολιτική φύση του κυρίου Μητσοτάκη. Αφορά τον ευτελισμό της δημοσιογραφίας και την προσπάθεια να την κάνουν συγκεκριμένων μέτρων.
Φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι μέσω ποιου τρόπου θεωρεί ότι θα ασκήσει πίεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Δηλαδή ποιες είναι οι σχέσεις του με τους επιχειρηματίες που του δίνουν τέτοιο δικαίωμα; Τους εκβιάζει ή τους υπόσχεται; Γιατί τέτοια συμπεριφορά θυμίζει προαγωγό όχι αρχηγό πολιτικού κόμματος.Τη μία του πληρώνει τα νοίκια ο Μαρινάκης, την άλλη χρηματοδοτεί άγνωστος επιχειρηματίας την επιχείρηση της συζύγου του και τώρα διαφημίζει την ικανότητά του να οδηγεί σε αποφάσεις που επιθυμεί καναλάρχη που έβριζε μάλιστα. Τέτοια δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη Χούντα. Φαίνεται πως για κάποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπαθεί τους δημοσιογράφους των offshore, της λίστας Λαγκάρντ και του μαύρου χρήματος. Γούστα είναι αυτά. "