ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Γιάννη μου γύρνα πλευρό...

Η δημοσιογραφία είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να την αφήσουμε στα χέρια σου

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος των ΝΕΩΝ, προέβλεψε χθες από ραδιοφώνου το κλείσιμο αρκετών ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και της Εφημερίδας των Συντακτών προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Επ' αυτού ο αρχισυντάκτης πολιτικού..
της ΕφΣυν, Γιώργος Πετρόπουλος έγραψε στο fb:
"Είμαστε σε πόλεμο...
Ο Πρετεντέρης προέβλεψε χθες ότι από Μάιο μέχρι Σεπτέμβρη θα κλείσουμε κι αυτός με τους ομοίους του θα... ζήσουν να μας θυμούνται. Προανήγγειλε δηλαδή κάτι που θα ήθελε να συμβεί.
Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για την επιθυμία του. Γιατί η δική του επιθυμία είναι και επιθυμία των αφεντικών του:
- Που μονοπωλούν τον Τύπο και κυρίως τη διακίνηση. Άρα μπορούν να κανονίζουν και τα μεγέθη της κυκλοφορίας μας. Δηλαδή να μας κλέβουν.
- Που λανσάρουν από τα ΜΜΕ που διαθέτουν ένα μοντέλο ενημέρωσης κομμένο και ραμμένο στα επιχειρηματικά και πολιτικά τους συμφέροντα.
- Που μετέρχονται κάθε είδους μεθόδους- κυρίως αθέμιτες- μη διστάζοντας μπροστά σε τίποτα
- Που έχουν εισαγάγει στο πολιτικό λόγο και στην πολιτική αντιπαράθεση τον πρωτογονισμό και τη φρασεολογία του πεζοδρομίου.
Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Εμείς το ξέρουμε εδώ και καιρό. Τώρα το ομολογούν και οι ίδιοι. Δεν θα τους περάσει. Γιατί εμείς έχουμε εσάς. Τους αναγνώστες μας!"

ΥΓ Ο πολιτικός συντάκτης της ΕφΣυν Δημήτρης Τερζής σχολίασε σχετικά στο fb: Γιάννη μου γύρνα πλευρό... Η δημοσιογραφία είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να την αφήσουμε στα χέρια σου.