ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Τριγμοί στα ΜΜΕ από την βουτιά της διαφημιστικής δαπάνης

Σε τροχιά πτώσης βρίσκεται η διαφημιστική δαπάνη τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η πτώση της δαπάνης διαμορφώνεται στα επίπεδα του 10% κατά τον Ιανουάριο ενώ ίδια κατάσταση διαμορφώνεται και το Φεβρουάριο με βάση τις εντολές που έχουν δοθεί από τους διαφημιζόμενους στα μέσα ενημέρωσης.
Η πραγματική πτώση είναι μεγαλύτερη και υπολογίζεται.. στα επίπεδα του 20% αν ληφθεί υπό όψιν ότι στα περυσινά έσοδα περιλαμβανόταν και ο φόρος τηλεόρασης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που φέτος δεν υφίσταται. Για τους τηλεοπτικούς σταθμούς οι πραγματική μείωση της δαπάνης είναι της τάξεως του 24%.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την πορεία του κλάδου των Μέσων Ενημέρωσης και ειδικά για τον έντυπο τύπο όπου σημαντικό ποσοστό των εταιριών βουλιάζει στα χρέη προς τις τράπεζες, το δημόσιο , τα ασφαλιστικά ταμεία και το προσωπικό τους.
Σε ότι αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν φαίνεται να είναι τυχαία η μετάθεση της ημερομηνίας καταβολής της δεύτερης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες τον ερχόμενο Μάιο καθώς πέραν του κοντινού διαστήματος από την πρώτη καταβολή των 3,5 εκ ευρώ είναι εμφανές το πρόβλημα των εσόδων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι στην πλειοψηφία τους επιβιώνουν από την «αιμοδοσία» των βασικών τους μετόχων.
- από ρεπορτάζ του Ν. Καρούτζου στο bankingnews