ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Τέτοιοι θα είναι από δω και μπρος οι Πρετεντέρηδες

Θυμάμαι το Κομφούζιο στο γυμνάσιο. Πλάκες, φασαρία, λυκειόπαιδα να χαβαλεδιάζουν στην εξέδρα, συγκροτήματα πρωτοεμφανιζόμενα και γνωστά. Κανάκης, Καλυβάτσης, Παραράς και ο Μούτας. Από κει είδα πρώτη φορά τους Σπυριδούλα να παίζουν λαιβ, από εκεί έμαθα τους TXC. Ωραία φάση.
Θυμάμαι που ο Πρετεντέρης μια φορά τον χρόνο έβγαζε τους ΑΜΑΝ στην Ανατροπή, για να κάνει..
καμιά εκπομπή πιο λάιτ, νεολαιίστικη, αστεία κτλ. Πάντα το αποτέλεσμα μου φαινόταν απογοητευτικό. Ήταν σα να βλέπεις μερικά ενήλικα λυκειόπαιδα να προσπαθούν να πολιτικολογήσουν με αερολογίες, γενικότητες, κλισέ, τσιτάτα και γενικά δηθενιές. Και έναν μεσήλικα να προσπαθεί να παραστήσει τον κουλ συνομιλητή χωρίς να μπορεί να κρύψει τη βαρεμάρα του. Πολύ άσχημο και βαρετό θέαμα.
Έβλεπα αυτό το «Βινύλιο» στο ΣΚΑΪ, την εκπομπή του Κανάκη με τους άλλους. Τα πρώην «λυκειόπαιδα» συνεχίζουν να προσπαθούν να πολιτικολογούν με την ίδια επιφανειακή προσέγγιση και το ίδιο «χιούμορ». Ή έτσι νομίζετε. Όμως αυτή τη φορά δεν είναι φιλοξενούμενοι, αλλά οικοδεσπότες. Δεν έχουν τον ρόλο του βαρύγδουπου πολιτικού δημοσιογράφου- παρουσιαστή που θα ανεβοκατεβάσει κυβερνήσεις άμα του καπνίσει. Έχουν τον ρόλο του κουλ λυκειόπαιδου που ενηλικιώθηκε, ωρίμασε και έχει άποψη. Αυτή η απολιτίκ αφέλεια που πουλάνε δεν είναι αφελής. Όμως την αγοράζουν πάρα πολλοί.
Τέτοιοι θα είναι από δω και μπρος οι Πρετεντέρηδες. Μην έχετε αμφιβολία. Ο κανονικός Πρετεντέρης έχει ξεπεραστεί. Με τη στήλη του θυμίζει ξεχασμένο μισότρελο γέρο που κάθεται στο καφενείο και βρίζει μόνος του. Γύρω του οι υπόλοιποι συνταξιούχοι βλέπουν Ελλάδα-Τουρκία στο Survivor.
Στην εκπομπή του λοιπόν ο Κανάκης με τους άλλους είχαν καλεσμένο τον Σαββόπουλο. Ο Σαββόπουλος ήταν λιγότερο συντηρητικός από αυτούς. Τον συμπάθησα λίγο.

- από το fb του δημοσιογράφου Νίκου Λιονάκη