ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Υπάρχουν κυκλώματα που ευνοούν τον Λάνθιμο;

Τι λέει η Ελενα Ακρίτα

Τελικά υπάρχουν κυκλώματα που ευνοούν τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο; Γιατί αυτό ισχυρίζονται διάφοροι συνάδελφοί του σε μια προσπάθεια να θάψουν τις διεθνείς επιτυχίες του.
Επ΄αυτού η Ελενα Ακρίτα, ενθουσιώδης φαν του Λάνθιμου, έγραψε στα σόσιαλ μίντια για την υποψήφια για 10 Οσκαρ «Ευνοούμενη»:..

"Ταινιάρα με αριστουργηματικό φινάλε. Διάβαζα κριτικές κοινού στο Αθηνόραμα κι ήταν κι ένας σαν αποτυχημένος σκηνοθέτης λίγο που αφού έθαψε την ταινία, αφησε σπόντες για τα κυκλώματα που ευνοούν λέει τον σκηνοθέτη. Ποια κυκλώματα ψυχούλα μου άδολη, πού τα βρήκε ο Λάνθιμος τα κυκλώματα, απ το σπίτι του τα ‘φερε; Είχε ταλέντο, δούλεψε σκληρά, έφτασε εκεί που έφτασε κι είναι ακόμα 46 χρονών. Το βρήκαμε τώρα όλοι οι ταλαντούχοι είναι στα κυκλώματα κι οι ατάλαντοι απ’ έξω γιατί κρύβουν τον επαναστάτη ποπολάρο μέσα τους και τους σφίγγει το σύστημα σαν θηλιά κατάλαβες; Άιντε γελοίοι ε γελοίοι η ταινία είναι σπουδαία, τέλος. Και το σινεμά φίσκα γιατί το παίζουν δυο αίθουσες μόνο όποτε κάντε τα κουμάντα σας".
Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπελεγρής έγραψε με τη σειρά του στο fb:
"Πήγα να δω την Ευνοούμενη του Λάνθιμου με τις 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ και δεν υπήρχαν εισιτήρια. Θυμάμαι το μακρινό 1998 που είχα πάει να δω στη Θεσσαλονίκη φοιτητής την Αιωνιότητα του Αγγελόπουλου με τον Χρυσό Φοίνικα και στην αίθουσα ήμασταν τέσσερις άνθρωποι (κυριολεκτικά).
Δεν σημαίνει τίποτα αυτή η σύγκριση, μου ήρθε απλά συνειρμικά..."