ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί ο Κ. Μπακογιάννης εκνευρίστηκε στον Ιανό...

...όταν ο Ν. Ηλιόπουλος του θύμισε τι λέει ο Άδωνης  (BINTEO)

Για μια στιγμή ανέβηκαν οι τόνοι στο χθεσινό debate μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων μεταξύ του Νάσου Ηλιόπουλου και του Κώστα Μπαγκογιάννη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μπακογιάννης -με αφορμή τα πολλά χειροκροτήματα που απέσπασε ο Ηλιόπουλος στην τοποθέτησή του για το προσφυγικό- είπε εν είδει αστεϊσμού, αν και μάλλον ενοχλημένος:..
«Βλέπω ενθουσιασμό στην κερκίδα σας κύριε Ηλιόπουλε, το πάτε πάρα πολύ καλά βλέπω, τους έχετε ευχαριστήσει όλους τους δικούς σας».
Η απάντηση από το Νάσο Ηλιόπουλο ήταν μάλλον αποστομωτική. Ο υποψήφιος της "Ανοιχτής Πόλης", δήλωσε απευθυνόμενος στον Κ. Μπακογιάννη:
«Έκανε προηγουμένως ένα αστείο ο κ. Μπακογιάννης για το "ακροατήριο μου", αλλά νομίζω θα ήταν καλό να μην αρχίζουμε να χωρίζουμε ακροατήρια εδώ μέσα. Αυτό που θα ήθελα να πω εγώ όμως είναι πως ένας από τους λόγους που είμαι χαρούμενος είναι πως ο κόσμος που μπορεί να θεωρηθεί πως είναι ακροατήριό μου είμαι σίγουρος πως είναι ένας κόσμος που ποτέ του δε θα έλεγε φράσεις όπως "να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των μεταναστών" (σ.σ. η φράση ανήκει στον Άδωνη Γεωργιάδη) ή όπως "να τους πνίγουμε στο Αιγαίο" (σ.σ. αναφορά στο "η φύλαξη συνόρων προϋποθέτει νεκρούς" που είχε πει ο Θάνος Πλεύρης). Το ακροατήριό μου, ποτέ δε θα έλεγε μια φράση όπως «Στη Μανωλάδα οι επιστάτες πυροβόλησαν στον αέρα και κάποια σκάγια μπορεί να πέτυχαν κάποιους εργάτες» (σ.σ. επίσης φράση του Άδωνη Γεωργιάδη). Όποτε ο καθένας επιλέγει το ακροατήριο στο οποίο θέλει να απευθυνθεί. Τα παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα, πρέπει να πάνε σχολείο εδώ και είναι καλό αυτή η χώρα να μην έχει πολιτικές ένταξης με κριτήριο μόνο αν είσαι καλός στο μπάσκετ, αλλά να έχει πολιτικές ένταξης για όλους τους ανθρώπους, αν θέλουμε πραγματικά να φτιάξουμε μια χώρα δημοκρατική».
Σε εκείνο ακριβώς το σημείο, ο Κ. Μπακογιάννης, εμφανώς εκνευρισμένος και με ειρωνική διάθεση, επιτέθηκε αδικαιολόγητα και μάλλον ασύντακτα στο Νάσο Ηλιόπουλο.
«Ωραία, ωραία, ωραία, τα είπαμε όλα τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ, μια χαρά. Μπράβο, συγχαρητήρια, τα ξέρετε καταπληκτικά, είστε φοβερός, εε νομίζω ότι θα βγείτε πρώτος στην κεντρική σας επιτροπή με διαφορά, τώρα όμως πάμε λίγο στην πραγματική ζωή».
Προφανώς, η "πραγματική ζωή" για τον κύριο Μπακογιάννη δεν είναι το μίσος, οι απειλές και ο ρατσισμός που εκφράζουν οι ομοϊδεάτες του και ο αντιπρόεδρος του κόμματος που στηρίζει την υποψηφιότητά του.
Eίναι επίσης χαρακτηριστικό πως ο Κώστας Μπακογιάννης δεν ανέφερε ούτε μία φορά, καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τη Χρυσή Αυγή.

Δείτε το επίμαχο σημείο στο 1:33:18
 
- από το documentonews