ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ποιοι μιντιάρχες θέλουν να πουλήσουν

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για ανακατατάξεις στα media σε μεσαίου μεγέθους βεληνεκούς εταιρίες. Στο παρασκήνιο λέγεται ότι ο Ροδόλφος Οντόνι αναζητεί συμμάχους είτε για να συμμετάσχουν με ισχυρά ποσοστά στα media που έχει στην ιδιοκτησία του είτε ακόμα καλύτερα να παραχωρήσει το 100% των μετοχών.
Επειδή και άλλοι αναζητούν ρευστότητα, αυτή την στιγμή πολύ δύσκολα κάποιος επιχειρηματίας,..
που δεν ασχολείται με τα media, θα επενδύσει λεφτά σε κλάδο που δεν τον ξέρει.
Πάντως πολλοί στην μιντιακή αγορά προσπαθούν να μιμηθούν το μοντέλο Star και Alpha καθώς το νέο σχήμα είναι βέβαιο ότι θα διεκδικήσει περισσότερα λεφτά από την διαφημιστική δαπάνη ενώ θα έχει και σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Όπως λένε στην αγορά το 1+1 (εάν την ξέρεις την δουλειά) ισούται όχι με 2 αλλά με 2,2 ίσως και παραπάνω. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά. Στην αγορά αρκετοί στοιχηματίζουν ότι το νέο σχήμα των δύο καναλιών θα διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από τα διαφημιστικά κονδύλια που θα απορροφούσε η κάθε εταιρία ξεχωριστά. Δηλαδή εάν για παράδειγμα το κάθε κανάλι ξεχωριστά απορροφούσε το 20% της διαφημιστικής δαπάνης, τώρα τα δυο μαζί μπορούν να απαιτήσουν ακόμα και το 45% της αγοράς. Not bad!

The wise man / mononews