ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Το παρασκήνιο για την άρση του εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ

Τέλος το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ. Η Νέα Δημοκρατία από αύριο, 7 Φεβρουαρίου,  με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αίρει το εμπάργκο που είχε επιβάλει στην ΕΡΤ στις 18 Σεπτεμβρίου.
Καθ΄ολη την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας είχαν προηγηθεί διεργασίες και επαφές με στόχο την άρση του εμπάργκο. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση η νέα διοίκηση της ΕΡΤ και συγκεκριμένα ο διευθύνων..
σύμβουλος Γιάννης Δρόσος και ο εντεταλμένος σύμβουλος ενημέρωσης Νίκος Μερτζάνης κάλεσαν στο ραδιομέγαρο τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Ζούλα.
Στη συνάντηση αυτή η διοίκηση της ΕΡΤ εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζει πλέον η δημόσια τηλεόραση, ενόψει και των εκλογών, να καταγράφει όλες τις απόψεις, λόγω του εμπάργκο της ΝΔ. Οι παρατηρήσεις Ζούλα είχαν να κάνουν με τους στοιχειώδεις κανόνες πολυφωνίας, τους οποίους, όπως είπε, εξακολουθεί να παραβιάζει η ΕΡΤ. Ο Κ. Ζούλας ζήτησε από την νέα διοίκηση «να εξασφαλίσει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων».
 Από την πλευρά της η διοίκηση της ΕΡΤ, μετά την άρση του εμπαργκο, σταθερά πιστή στον θεσμικό της ρόλο, δέχεται με ικανοποίηση τη συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πλουραλισμό του δημόσιου λόγου με την απόφασή της να παύσει να αποκλείει τη συμμετοχή στελεχών της από τις εκπομπές της ΕΡΤ.
Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνει το κύρος και την αξία, αλλά και την γενικότερα ανοδική πορεία της ΕΡΤ, που ήταν, είναι, παραμένει και θα παραμείνει ο ελεύθερος, πλουραλιστικός, δημόσιος ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας και των Ελλήνων.