ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Αθρόα συμμετοχή στα σεμινάρια για τα Νέα Μέσα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με αθρόα συμμετοχή ο κύκλος της πρώτης εβδομάδας των σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα, που διοργανώνει η ΕΣΗΕΑ στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να παράσχει στους δημοσιογράφους πρακτικές και εξειδικευμένες γνώσεις, απαραίτητες για τη μετάβασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας..

Την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα της διοργάνωσης των σεμιναρίων, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως, Μαρία Αντωνιάδου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, στους οποίους τόνισε τη σημασία της κατάρτισης των δημοσιογράφων στα Νέα Μέσα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις εντατικές προσπάθειες, που καταβάλλει η Ένωση για την ενίσχυση και διάσωση του έντυπου Τύπου, ο οποίος αποτελεί πυλώνα της Ενημέρωσης, της ελεύθερης έκφρασης και της ανταλλαγής των ιδεών Δημοκρατίας.
Από την πλευρά της, η Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ., Αγγελική Γυπάκη, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της κατάρτισης των δημοσιογράφων στις νέες Τεχνολογίες, επισημαίνοντας ότι «η ΕΣΗΕΑ ξεκίνησε αυτόν τον κύκλο επιμόρφωσης, έχοντας πλήρη συνείδηση της στροφής που παίρνει εδώ και χρόνια η δημοσιογραφία, αλλά και σταθερή την άποψη ότι η συνταγή της επιτυχίας και στα νέα Μέσα είναι η ποιοτική δημοσιογραφία και το πρωτογενές ρεπορτάζ».
Η επιστημονική υπεύθυνη των σεμιναρίων, δημοσιογράφος Σόνια Χαϊμαντά, ανέφερε τους βασικούς σκοπούς του σεμιναρίου και περιέγραψε τον κεντρικό κορμό του εκπαιδευτικού κύκλου.
Το σεμινάριο NewMedia θα διαρκέσει συνολικά εννέα εβδομάδες και συγκεκριμένα έως και την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019. Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Καράντζας», στον 1ο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).