ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Έτσι κατέστρεψαν τον Σταύρο Ψυχάρη

Μετά τις εφημερίδες του ΔΟΛ και αλλού, η ΝΔ θέλει να κάνει κάστινγκ και στο OPEN; 
 
του Γιώργου Λακόπουλου

«…Επιχειρείτε να πάρετε τον έλεγχο του ΔΟΛ. Βάζοντας τον πρώην βουλευτή σας Μουλόπουλο. Ο κ. Μουλόπουλος ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο τι ρόλο θα παίξει; Εκπροσωπεί μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια; Έχει μεγάλη περιουσία και θέλει να την επενδύσει; Υπήρξε συνάντηση Παππά, Ψυχάρη, Μουλόπουλου την περασμένη εβδομάδα;»
Κυρ. Μητσοτάκης, Ιανουάριος 2017
Ήταν μια από τις πολύ κακές..
στιγμές του Κοινοβουλίου. Στο βήμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατήγγειλε ότι συγκεκριμένο δημοσιογραφικό συγκρότημα… προτίθεται να αλλάξει εκδοτική πολιτική και να μην τον υποστηρίζει πλέον. Αντίθετα ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος θέλει να το πουλήσει σε επιχειρηματία που θα αλλάξει γραμμή και θα υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για όσους δεν κατάλαβαν. Αρχηγός κόμματος δεν είχε πρόβλημα να διακηρύξει στη Βουλή ότι του πέφτει λόγος ποια πολιτική γραμμή θα έχει ένας εκδότης, σε ποιον θα πουλήσει την επιχείρησή του ένας επιχειρηματίας και ποιον θα βάλει διευθυντή στις εφημερίδες του. Όταν μια εφημερίδα υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «φίμωση του Τύπου»- έτσι έλεγαν. Με τη ΝΔ αλλάζει…
Έτσι κατέστρεψαν τον Σταύρο Ψυχάρη. Με την οιωνεί τρομοκρατική παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή και συνέργειες μέσα από τον ΔΟΛ και πίσω από την πλάτη του Ψυχάρη εμποδίστηκε η μεταβίβαση του ΔΟΛ στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Προηγουμένως κάποιοι εμπόδισαν τον Ψυχάρη να ασκήσει το δικαίωμά του να τοποθετήσει σε μια από τις εφημερίδες του τον φίλο και κουμπάρο του Βασίλη Μουλόπουλο- αείμνηστο πλέον- που είχε μετάσχει στην επιτυχία του Βήματος ως στέλεχος από δεκαετίες.
Αυτά συνέβησαν προτού εμφανιστεί ο Μαρινάκης, ήτοι προτού μπουν οι τράπεζες και κατάσχουν τον ΔΟΛ για να τον βγάλουν στη συνέχεια σε δημοπρασία και να καταλήξει στον σημερινό ιδιοκτήτη τύπου που πλειοδότησε.
Ήταν η χαριστική βολή στον Ψυχάρη από τη ΝΔ -την οποία ο ίδιος είχε εμπιστευθεί, από τον Σαμαρά ακόμη- και τους ευεργετηθέντες. Η λογική τους ήταν «καλύτερα να κλείσει, παρά να υποστηρίξει Τσίπρα». Ο ΔΟΛ έπεσε «υπέρ πίστεως στον Μητσοτάκη» έγραψε τότε το ΑΠ.
Αν είχε πουλήσει εκείνη τη στιγμή ο Ψυχάρης, πέραν της σωτηρίας του ΔΟΛ, χωρίς να χάσουν λεφτά οι εργαζόμενοι, θα υπήρχε και σωτηρία του ιδίου. Αλλά δεν το επέτρεψε η ΝΔ!



Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό παρέμβασης του προέδρου της ΝΔ. Είναι γνωστό ότι είχε παρενέβη στον Real FM και στον Αντένα, για συγκεκριμένα πρόσωπα. Αλλά η πιάτσα βοά και για άλλες παρεμβάσεις του. Είτε για να μην προσληφθούν, είτε για να απομακρυνθούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.
Διαδόσεις; Καθόλου. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αυτές τις μέρες με πληροφορίες που δεν διαψεύδονται. Η ΝΔ θα θεωρήσει «αιτία πολέμου» αν η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμοί OPEΝ προσλάβει ως σχολιαστή τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ).
Η ιδέα θα ήταν ελκυστική για κάθε ΜΜΕ. Ο Βαξεβάνης ξέρει από τηλεόραση, είναι γνωστός και μπορεί να αναδείξει θέματα. Αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι στα ελληνικά μίντια, οι προσλήψεις πρέπει να περνούν από τη ΝΔ. Αλλιώς τα σπάει με τον ιδιοκτήτη. Άγνωστο πώς…
Είναι μια πληροφορία που εξοργίζει όσο δεν διαψεύδεται. Δεν είναι θέμα του Κ. Βαξεβάνη και του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού. Προσβάλλει την ελληνική δημοσιογραφία και όσους δημοσιογράφους έχουν επαγγελματική αξιοπρέπεια να διακινείται ότι για να βρει κάποιος δουλειά σε ΜΜΕ πρέπει να υπάρχει έγκριση κόμματος.
Ενός συγκεκριμένου κόμματος, που βομβαρδίζει, -περισσότερο από κάθε άλλο-, δημοσιογράφους με non papers, τα οποία κάποιοι καταπίνουν αμάσητα, εξ ου και η ομοιομορφία στην ενημέρωση ορισμένων ΜΜΕ. Και του οποίου προεδρικός σύμβουλος τηλεφωνούσε με θράσος σε δημοσιογράφο: » Ο Κυριάκος ενοχλήθηκε με αυτό που έγραψες».
Το επόμενο στάδιο θα είναι να κάνει σε κάθε ΜΜΕ κάστινγκ η ΝΔ, για να μπορεί να λειτουργεί. Ή να εγκαταστήσει κλιμάκιο ελέγχου.
Όλοι οι πολιτικοί θέλουν να παρεμβαίνουν στα ΜΜΕ και πολλοί το κάνουν. Δικαίωμα τους. Άλλο όμως η διορθωτική παρέμβαση και άλλο η προληπτική λογοκρισία,οι φοβέρες και η δημιουργία δικτύου ημετέρων, ακόμη και σε.. αντίπαλα ΜΜΕ. Αν η δημοσιογραφία πεθαίνει, αυτά είναι η χαριστική βολή…

- το κείμενο του Γ. Λακόπουλου είναι από το anoixtoparathyro