ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Προσαρμογή στο νέο οικοσύστημα των ειδήσεων

Ξεκίνησε την Τρίτη στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) το σεμινάριο για τα "Νέα Μέσα" και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος το ΔΣ της Ενωσης, θα εξετάσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ενός δεύτερου κύκλου του σεμιναρίου με την ίδια θεματολογία.
 Στη 2η ημέρα του σεμιναρίου ο Κώστας Κυριακόπουλος (φωτογραφία), διευθυντής του ethnos.gr, αναφέρθηκε στην..
online, mobile και satellite journalism και μετέφερε χρήσιμες πληροφορίες και τεχνικές για τα New Media.
Το σεμινάριο «Νέα Μέσα» έχει διάρκεια 36 ωρών και υπεύθυνη υλοποίησής του είναι η δημοσιογράφος – πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, πρώην συντάκτρια στο Έθνος και την Ημερησία και νυν media trainer και visiting lecturer στο ΕΚΠΑ και το Quality Journalism New Technologies, Σόνια Χαϊμαντά. Η ομάδα των εισηγητών του σεμιναρίου απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους, στελέχη στο χώρο των ΜΜΕ και καθηγητές Επικοινωνίας και Νέων Μέσων.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019. Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Καράντζας», στον 1ο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Στη φωτό η Σόνια Χαϊμαντά. ο Κ. Κυριακόπουλος και η ειδική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Αγγελική Γυπάκη.
Ο Κ. Κυριακόπουλος χαρακτήρισε ως εξαιρετικά εποικοδομητική εμπειρία το σημερινό δίωρο σεμινάριο για την online δημοσιογραφία, τα νέα είδη δημοσιογραφίας,τις βασικές θεωρίες του gatekeeping, τις τεχνικές διαχείρισης περιεχομένου στο newsroom, κ.α.