ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Η ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει το σ/ν για την κατάργηση του αυτόφωρου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών χαιρετίζει την κατάθεση στην Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτόφωρου και για τα δημοσιεύματα στον Τύπο.
Η ρύθμιση αυτή-παρόλο που διατηρεί την ισχύ του αυτοφώρου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις - ήταν ένα πάγιο αίτημα του δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς αποτελούσε συνεχή απειλή..
για τους δημοσιογράφους και τη δουλειά τους.
Η ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει την προσπάθεια των Ενώσεων-μελών της αλλά και την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματός τους τόσο από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζει πάντως ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν σε κάθε περίπτωση να σέβονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τους κανόνες της δεοντολογίας που οριοθετούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα, για την αντικειμενική ενημέρωση της κοινωνίας και την ίδια την λειτουργία της Δημοκρατίας.