ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

«O Xίος άνοιξε την πόρτα με το πιστόλι στο χέρι»

(...) Τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου του 2018 ο δικαστικός επιμελητής Αριστείδης Ραυτόπουλος κατ’ εντολήν δικηγόρου μεταβαίνει στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» και του σάιτ makeleio.gr για να επιδώσει δικόγραφο στον Γιώργο Γκασιάμη, δικαιούχο και διαχειριστή της Μακελειό ΕΠΕ, εταιρείας που διαχειρίζεται την «εφημερίδα» και το σάιτ του Στέφανου Χίου. Ο άντρας, όπως έχει καταθέσει,..
χτυπάει το κουδούνι αναφέροντας την ιδιότητά του και πως έχει να επιδώσει ένα έγγραφο. Η πόρτα ανοίγει και ο Αρ. Ραυτόπουλος ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο. Η πραγματική ώρα του συμβάντος είναι νωρίς το απόγευμα, περίπου στις 5.30. Σύμφωνα με το φωτογραφικό στιγμιότυπο της CAM03 η ώρα είναι 14:35:45. Ας δούμε πώς κύλησαν τα δευτερόλεπτα με βάση τις καταγραφές από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Στις 14:36:11 η CAM02 απαθανατίζει τον Στέφανο Χίο να πηγαίνει προς την πόρτα για να ανοίξει. Στη ζώνη του διακρίνεται ξεκάθαρα ένα πιστόλι σε θήκη. Φαίνονται συνολικά πέντε εργαζόμενοι. Τέσσερις στο δωμάτιο που περνάει ο Χίος και ένας στο άλλο. Κανείς δεν δείχνει να παραξενεύεται με το όπλο.
Το επόμενο φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι σοκαριστικό. Ο Στέφανος Χίος ανοίγει την πόρτα κρατώντας το πιστόλι το οποίο και έχει στραμμένο στον δικαστικό επιμελητή. «Ανοιξε με το πιστόλι στο χέρι. Αρχισε να με βρίζει. Μου έλεγε “τι θες εδώ, ρε αλήτη, γιατί ήρθες εδώ;”» λέει στο Documento ο Αρ. Ραυτόπουλος. Οπως είναι εμφανές στα φωτογραφικά ντοκουμέντα και όπως έχει ήδη καταθέσει ο δικαστικός επιμελητής, ο ίδιος προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να εξηγήσει στον Χίο την ιδιότητά του και ότι πήγε να επιδώσει δικόγραφο.(...)

- απόσπασμα από ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento