ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Στις 5,5 μονάδες σταθερά η ψαλίδα

Σταθερή στις 5,5 μονάδες παραμένει η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ, συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, στο αποτέλεσμα αντανακλάται η πόλωση της περιόδου, αφού το άθροισμα των δύο κομμάτων έχει αυξηθεί κατά έντεκα μονάδες.. (από το 43,5% στο 54,5%).
Παράλληλα, οι πολίτες επικροτούν με πολύ υψηλά ποσοστά τις κινήσεις της κυβέρνησης στον εργασιακό τομέα -χωρίς όμως αυτό να αποδίδει δημοσκοπικά κέρδη- και ζητούν ενίσχυση του Δημοσίου σε κρίσιμους τομείς παροχής υπηρεσιών (όπως η Υγεία και η Παιδεία).
Οι πολίτες θεωρούν πλειοψηφικά ότι το δίπολο που θα κυριαρχήσει στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν αυτές- θα είναι το «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ», ενώ φαίνεται ότι το θέμα των Πρεσπών, παρότι κυριάρχησε στην επικαιρότητα, δεν επηρεάζει -επί του παρόντος- την πρόθεση ψήφου. Σύμφωνα με την έρευνα, η Βουλή, από οκτακομματική σήμερα, γίνεται πλέον πεντακομματική, καταγράφοντας έτσι την συρρίκνωση και εξαφάνιση αρκετών από τα νέα κόμματα που γεννήθηκαν μέσα στην κρίση, ευαγγελιζόμενα έναν διαφορετικό τρόπο να πολιτεύονται.
Στην πρόθεση ψήφου, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,5%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7%, Κίνημα Αλλαγής με 6%, ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 0,5%, οι ΑΝ.ΕΛΛ. με 0%, η Ενωση Κεντρώων με 1,5%, η ΛΑ.Ε. με 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΜέΡΑ25 με 0,5% και η Ελληνική Λύση με 2,5%. «Αλλο» κόμμα λέει το 2%, «αποχή/άκυρο/λευκό» 8% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» 9,5%.