ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε από κορονοϊό ο θρυλικός μουσικός παραγωγός Phil Spector


Σε ηλικία 81 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Phil Spector, ο θρυλικός παραγωγός πίσω από το "wall of sound" που άλλαξε την πορεία της μουσικής. Ένας ταλαντούχος άνθρωπος με εκρηκτική προσωπική ζωή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Phil Spector πέθανε από επιπλοκές λόγω κορονοϊού.. στη φυλακή, καθώς εξέτιε ποινή για την δολοφονία της Lana Clarkson.
Με καριέρα δεκαετιών, ο Phil Spector μεταμόρφωσε τον ήχο της pop μουσικής μέσω της τεχνικής ηχογράφησης που έμεινε γνωστή ως “wall of sound”, ενώ εργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Beatles, the Righteous Brothers, Ike and Tina Turner, Beach Boys και Bruce Springsteen.
Υπήρξε παραγωγός σε 20 επιτυχίες που έφτασαν το top 40 των τσαρτς από το 1961 έως το 1965.
Η πορεία της ζωής του επηρεάστηκε ανεπανόρθωτα από το αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών, η καριέρα του πήρε την κατιούσα και από τη δεκαετία του 1980 και 1990 είχε ήδη αποχωρήσει από τη μουσική βιομηχανία.
Τον Φεβρουάριο του 2003 η ηθοποιός Lana Clarkson βρέθηκε νεκρή στο σπίτι του στην Καλιφόρνια με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η νεαρή «φίλησε το πιστόλι» και πως ο θάνατος ήταν κατά λάθος αυτοκτονία, όμως κατά τη διάρκεια της δίκης του κατέθεσαν και άλλες τέσσερις γυναίκες πως τις είχε απειλήσει με όπλο στο παρελθόν και τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.
Ο Phil Spector καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλακή το 2009.

 πηγή: efsyn.gr