ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

Οι αφανείς ήρωες της πανδημίας στο Πρώτο Πρόγραμμα

Το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει έναν κύκλο 4 ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ από σήμερα Δευτέρα 28 έως την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, στις 11:00, υπό τον γενικό τίτλο «Οι αφανείς ήρωες της πανδημίας». Οι πολλαπλές όψεις της πανδημίας μέσα από προφορικές μαρτυρίες και καταγραφές από την Ελλάδα και από το εξωτερικό..Είναι οι ήρωες της δικής τους συγκλονιστικής ιστορίας στο φάσμα της ασθένειας. Άνθρωποι της πρώτης γραμμής, γιατροί και νοσηλευτές, αλλά και ασθενείς που επέστρεψαν ύστερα από μήνες στο νοσοκομείο, για να πουν το δικό τους «ευχαριστώ». Άνθρωποι που νίκησαν τον φόβο και στέλνουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης. Δύο κοινωνικοί λειτουργοί σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, η υπεύθυνη ενός ξενώνα επανένταξης ψυχικά νοσούντων, μία ψυχολόγος σε ένα κέντρο αυτιστικών ενηλίκων στη Σκοτία, η υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και πολλοί άλλοι μεταφέρουν τη δική τους βιωμένη εμπειρία στις διαδοχικές φάσεις εγκλεισμού και καραντίνας.
Παράλληλα, οι σπουδαστές του α’ και β’ έτους από την ανώτερη δημόσια Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στέλνουν το δικό τους μήνυμα, με χιούμορ και αισιοδοξία, μέσα από τον «μονόλογο της καραντίνας».
Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Κόντου
Μουσική σήματος: Νίκος Γράψας
Πρώτο Πρόγραμμα: 91.6 και 105.8