ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Μάνεσης: Εθεσα την παραίτησή μου στην διοίκηση του Alpha

«Στα 37 χρόνια που είμαι δημοσιογράφος δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η ευθύνη είναι δική μου, η ομάδα είναι επιλογή μου και δεν κατάλαβα ότι τα πλάνα ήταν από το 2015. Είμαι υποχρεωμένος εκτός από το να ζητήσω συγγνώμη, να αναλάβω και όλες τις κυρώσεις. Η ευθύνη είναι δική μου και όχι του Alpha».
Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του..
στο protothema.gr ο τηλεπαρουσιαστής Νίκος Μάνεσης που στην εκπομπή του στον Alpha το Σαββατοκύριακο παρουσίασε βίντεο που υποτίθεται πως ήταν από τα όσα γίνονταν τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο αλλά στην πραγματικότητα περιέγραφε γεγονότα του 2015 (δείτε ΕΔΩ).
Ο Μάνεσης δέχθηκε σκληρή κριτική, κλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για απολογία (ΕΔΩ) και δημοσιοποίησε μία ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αφού ζητούσε συγγνώμη για το λάθος, αναλάμβανε πλήρως όλη την ευθύνη για ό,τι συνέβη (ΕΔΩ).  Τώρα ο Μάνεσης αναφέρει πως έχει θέσει την παραίτησή του στην διακριτική ευχέρεια της διοίκησης του Alpha και ότι αναλαμβάνει όλο το βάρος των όποιων πιθανών κυρώσεων.
O δημοσιογράφος σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε δήλωσε:
"Θέλω να γίνει σαφές και κατανοητό το ότι δεν υπήρχε δόλος και σκοπιμότητα. Διότι βλέπω κάτι περιπαικτικά σχόλια του επιπέδου «έγιναν όλα για την τηλεθέαση».  Ο κόσμος που ασκεί κριτική πολύ καλά κάνει γιατί έχουμε δημοκρατία. Όταν όμως κάποιοι συνάδελφοί μας επιδίδονται σε ανθρωποφαγία είναι λιντσάρισμα. Μία μικρή μερίδα συναδέλφων βρήκε την ευκαιρία να χύσει την χολή της. Προφανώς δεν τους αρκεί μία συγγνώμη. Να τους πω ότι η ανθρωποφαγία γίνεται μπούμερανγκ. Εγώ δεν έχω μάθει να δουλεύω υπό την σκέπη κομμάτων ή στα γραφεία Τύπου. Δουλεύω στην ελεύθερη αγορά και λάθη γίνονται. Κάνω λάθη, αναγνωρίζω λάθη, αναλαμβάνω την ευθύνη. Εθεσα την παραίτησή μου στην διακριτική ευχέρεια του Alpha και αναλαμβάνω όλο το βάρος των όποιων πιθανών κυρώσεων. Τι άλλο να κάνω; Χαρακίρι;»
Σχετικά με το αν η παραίτηση του έγινε δεκτή ο Ν. Μάνεσης αναφέρει ότι «δεν έγινε δεκτή αλλά θα τίθεται διαρκώς μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία».