ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ταξίδι με το τρένο στην βρετανική ακτογραμμή

Όλα τα επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας στη Βρετανία με την Τζούλι Γουόλτερς» (Coastal Railways with Julie Walters), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έως και την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στις 13:00. Η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός Τζούλι Γουόλτερς μας προσκαλεί σ’ ένα συναρπαστικό σιδηροδρομικό..
ταξίδι κατά μήκος της βρετανικής ακτογραμμής. Θα γνωρίσουμε μαγευτικά τοπία, μοναδικούς ανθρώπους, ιστορικά επιτεύγματα της Μηχανικής και της Αρχιτεκτονικής, από τις πιο απόμακρες περιοχές της Σκοτίας ώς τη Βόρεια Ουαλία και την Κορνουάλη. Ένα ταξίδι μοναδικής ομορφιάς και απίστευτης περιπέτειας.
***
Κάθε Σάββατο για ένα δίωρο από τις 14:00 ώς τις 16:00 στο Δεύτερο Πρόγραμμα, ο δημοσιογράφος, παραγωγός και συγγραφέας Μανώλης Νταλούκας θέτει σε «Δημόσια Διαβούλευση» νοήματα τραγουδιών και άλλων καλλιτεχνικών δράσεων. Στην πρώτη εκπομπή, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και ώρα 14:00, κάποια από τα θέματα που θα τον απασχολήσουν, είναι: ο πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης μιας πόλης - το παράδειγμα του Swinging London, τραγούδια διασκέδασης και τραγούδια λαϊκής έκφρασης (ή το αποκαλυπτικό τραγούδι κατά τον ορισμό του Μάνου Χατζιδάκι), καθώς και η έννοια της performance.
***
Ο παγκόσμιος συναγερμός για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών και οι οικονομικές επιπτώσεις, είναι τα βασικά θέματα της εκπομπής «EUROPE» που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στις 13:30. Οι συνέπειες από την εξάπλωση του κορονοϊού είναι πλέον σημαντικές και στην Ευρώπη, με την Ιταλία να αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες κρούσματα, ενώ η ασθένεια χτύπησε πια και την πόρτα της Ελλάδας προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες σε όλα τα επίπεδα.
***

Η «Αντίστροφη μέτρηση» για τον ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού συνεχίζεται στην ΕΡΤ. Η Eurovision έχει τη δική της εκπομπή και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 στις 17:00 στην ΕΡΤ1, οι εκπλήξεις, οι ειδήσεις, οι αποκλειστικές συνεντεύξεις και οι πιο ωραίες μουσικές συναντήσεις συνεχίζονται. Ο Μιχάλης Μαρίνος υποδέχεται τη Μαντώ. Μαζί σχολιάζουν όλα τα τελευταία νέα από τον κόσμο της μουσικής Ευρώπης, συζητούν για τη συμμετοχή της αγαπημένης τραγουδίστριας στην Eurovision το 2003 και μας προετοιμάζουν για τη φετινή ελληνική συμμετοχή της Στεφανίας.