ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Σχέδιο για ΕΡΤ με ένα κανάλι και 412 εργαζόμενους

Το σχέδιο συρρίκνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η αποτυχία της εθελουσίας

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης ΝΔ είναι η ΕΡΤ. O Κωνσταντίνος Ζούλας και o Γιώργος Γαμπρίτσος έχουν αναφερθεί, πολλές φορές, στο στόχο τους για αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική και μετρήσιμη δύναμη στο τηλεοπτικό τοπίο.
Η ανανέωση προσωπικού κρίνεται..
απαραίτητη, λόγος για τον οποίο συζητιέται έντονα και το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Το σχετικό σχέδιο -που θέλει την «έξοδο» 350 ατόμων- κατατέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με την πρώτη απάντηση όμως να φαίνεται ότι είναι αρνητική.
Έτσι, όπως αναφέρεται και σε ρεπορτάζ της «Real Life», οι ιθύνοντες της ΕΡΤ προχωρούν σε άλλο μονοπάτι, την απομάκρυνση όσων έχουν συμπληρώσει συντάξιμα χρόνια. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο απομείωσης της ΕΡΤ με ένα κανάλι και 412 εργαζόμενους, που είχε προταθεί από συγκεκριμένη πτέρυγα της ΝΔ τον Ιούλιο του 2018, βγαίνει ξανά από το συρτάρι. Εκτός δηλαδή των προαναφερθέντων, υπάρχουν και σκέψεις για «κλείσιμο» κάποιων σταθμών προκειμένου να μειωθεί άμεσα το προσωπικό, να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων, που θα μπορούν να αξιοποιηθούν στο κομμάτι του προγράμματος.
Να σημειωθεί, φυσικά, ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, αλλά εξετάζονται προτάσεις που θα δώσουν άμεσα αποτελέσματα και θα φέρουν την άνοιξη στην ΕΡΤ. (πηγή: reader.gr)