ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Κλείνει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων στην Αυστραλία

Το μοναδικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Αυστραλίας, το Australian Associated Press, θα κλείσει τον Ιούνιο έπειτα από 85 χρόνια παρουσίας στο εθνικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης, επειδή δεν είναι κερδοφόρο, ανακοίνωσαν σήμερα οι επικεφαλής του. Το κλείσιμο αυτό ανακοινώθηκε στους εργαζομένους στη διάρκεια συγκέντρωσης που..
πραγματοποιήθηκε στην έδρα του πρακτορείου στο Σίδνεϊ.
«Το AAP είναι από το 1935 ένας κρίσιμης σημασίας παράγοντας της δημοσιογραφίας στην Αυστραλία και το γεγονός ότι θα εξαφανισθεί είναι τραγικό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, ο Μπρους Ντέιβιντσον.
Το πρακτορείο θα κλείσει στα τέλη Ιουνίου και η θυγατρική εκδοτική εταιρεία Pagemasters θα κλείσει στα τέλη Αυγούστου.


Σε ανακοίνωσή του, το AAP απέδωσε το ανακοινωθέν κλείσιμό του στις «χωρίς προηγούμενο επιπτώσεις» του ανταγωνισμού από τις πλατφόρμες του Ίντερνετ που διανέμουν δωρεάν την ενημέρωση.
«Βρισκόμαστε στο σημείο όπου δεν είναι πλέον βιώσιμο να συνεχίσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του AAP.
Περίπου 180 πρόσωπα εργάζονται αυτή τη στιγμή στη σύνταξη. Η διεύθυνση ανέφερε πως 30 έως 50 από τους εργαζόμενους αυτούς είναι δυνατό να επανατοποθετηθούν στις εταιρείες των δύο κύρων μετόχων, των εταιρειών Nine και News Corp Australia.