ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Γκέτο η ΕΡΤ για τους δημοσιογράφους...

...με το οργανόγραμμα Ζούλα-Γαμπρίτσου

Σε εργασιακό «γκέτο» , που υπαγορεύουν συγκεκριμένα κέντρα και οικονομικά συμφέροντα, μετατρέπεται η ΕΡΤ για τους δημοσιογράφους και ιδιαίτερα για τους αθλητικούς συντάκτες με το οργανόγραμμα Ζούλα - Γκαμπρίτσου. Αυτό επισημαίνει με επιστολή του προς το ΔΣ της..
ΕΣΗΕΑ και προς το ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης (φωτογραφία). Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται:
Προς το ΔΣ του
Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου
Kοινοποίηση ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ, εκτός από κατάφωρη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από την διοίκηση, οδηγούν και στην βάναυση μονομερή βλαπτική μεταβολή της δημοσιογραφικής εργασίας.
Με το νέο οργανόγραμμα και τον εσωτερικό κανονισμό καταργούνται δικαιώματα και συμβατικές υποχρεώσεις και η ενημέρωση μπαίνει στην ουρά της επικοινωνίας, της μυθοπλασίας και της πολιτικής επικοινωνίας.
Βέβαια κάποιοι επικαλούνται ως άλλοθι πρακτικές της τελευταίας πενταετίας.
Με μια απόφαση όμως του ΔΣ καταργείται αυθαίρετα η περιγραφή θέσεων εργασίας, δεν υφίσταται ο διακριτός ρόλος των Μέσων και του ρόλου τους και βεβαίως υποβαθμίζεται σκοπίμως η δημοσιογραφική λειτουργία στην ενημέρωση των πολιτών.
Ιδιαίτερα η αμφισβήτηση της ιδιότητας, της ειδικότητας αλλά και του ρόλου του αθλητικού συντάκτη από την διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ με το νέο οργανόγραμμα εκτός από συνειδητές επιλογές των διοικούντων, γίνεται και σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τα αθλητικά γεγονότα που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες. Πρόκειται για εργασιακό «γκέτο» , που υπαγορεύουν συγκεκριμένα κέντρα και οικονομικά συμφέροντα.
Η σημερινή απόφαση της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απλώς οι αθλητικοί συντάκτες να είναι και αυτοί στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαχωρισμός των Μέσων και περιγραφή των θέσεων εργασίας.Θεωρώ ότι απαιτείται και η δική σας άμεση παρέμβαση.
04/02/ 2020
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης
π. Πρόεδρος ΠΟΕΣΥ- π. Α Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ




ΥΓ Ελπίζω ότι θα μας ενημερώσετε για τις ενέργειες και τις συμφωνίες στις οποίες προέβη σε επίσημες και διακριτικές συναντήσεις με την διοίκηση της ΕΡΤ εκπρόσωπος της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που είναι και μέλος του ΠΣΑΤ.