ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020

Παραπληροφόρηση σε Ελλάδα και Τουρκία

Η Matina Stevis Gridneff, δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια των «Τhe Νew York Times», βρίσκεται στον Εβρο και παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα αλλά και τα fake news...
«Είναι τρομακτική, επικίνδυνη η παραπληροφόρηση που διακινείται σε Ελλάδα και Τουρκία σχετικά με την κατάσταση στα σύνορα» γράφει η Matina Stevis Gridneff στο Twitter. «Είμαι στον Έβρο και ακούω / βλέπω πράγματα τρελά. Να κοιτάτε ποιος μεταδίδει τι,..
ποιες πηγές. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να παίρνετε την ενημέρωσή σας ελαφρά».
Και είναι κατηγορηματική: «ΚΑΝΕΝΑΣ δημοσιογράφος δεν έχει ανεξάρτητη πρόσβαση στην ελληνική πλευρά του συνόρου στον Έβρο. Μας έχει επιτραπεί σύντομη προσέγγιση δις. Ο,τι βίντεο σε ΜΜΕ/social προέρχεται από *μη δημοσιογραφικές* πηγές κ δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι δείχνει πλήρη/αντικειμενική εικόνα».
Και καταλήγει: «Σε τέτοιες ευαίσθητες, επικίνδυνες, δύσκολες καταστάσεις είναι σημαντικό εμείς οι δημοσιογράφοι να λέμε τι γνωρίζουμε κ πώς το μάθαμε. Είναι *εξίσου* σημαντικό να λέμε τι ΔΕΝ ξέρουμε».
ΕΔΩ το ρεπορτάζ της στους New York Times.

- από το e-tetradio