ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Σε καραντίνα για τον κορωνοϊό Αχαΐα, Ηλεία και Ζακύνθος!

Στη λήψη έκτακτων μέτρων που αφορούν συνολικά τρεις νομούς προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να προληφθεί η διασπορά του κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, η κυβέρνηση αποφάσισε 48ωρη αναστολή της λειτουργίας όλων των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων, καθώς και την..
αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θέατρα, κινηματογράφοι, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία) στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.
Τα μέτρα αφορούν τους τρεις νομούς καθώς από αυτούς προέρχονται οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους μεταξύ των οποίων ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που διαπιστώθηκε ως το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Τo κείμενο των ανακοινώσεων του Σ. Τσιόδρα:
Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.
Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.