ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Tο facebook, ο καθρέπτης μας

«Να πεις της Γερμανίδας οτι η χωριατικη σαλάτα θα ανέβει στα 100 ευρο κατα το ατομο το καλοκαιρι», εγραψε κατω απο την πρωθυπουργική σελίδα στο fb, με δική του σύνταξη, ορθογραφία και Ελληνική σημαία στο προφιλ. Φυσικά κέρδισε την αποδοχή (like) πολλών, θεωρήθηκε δυνατό επιχείρημα, αν και άλλοι κέρδισαν μεγαλύτερη. Είναι όσοι ζητούν ''να ανοίξει για τους εισβολείς η Γυάρος ή εστω η Μακρόνησος'',..
να πυροβολούμε, να κηρύξουμε πόλεμο, να αφήσουν τους κυνηγούς στα σύνορα να καθαρίσουν την υπόθεση κ.α. Πολλοί τον προειδοποιούν να προσέχει τους συριζαίους που λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα.
Το facebook, αυτός ο καθρέπτης μας, είναι αποκαλυπτικό και χρήσιμο αυτές τις ημέρες. Βλέπεις συλλογικές συμπεριφορές απο ανθρώπους που δεν θα είχαμε στην παρέα μας, οι οποίοι ερμηνεύουν την πραγματικότητα με όρους μεταφυσικούς, παράλογους, φασιστικούς, ρατσιστικούς, κατανοείς ποιοι μπορεί να ψήφισαν τους Μπογδάνους και Βελόπουλους. Και ειναι πολλοί.

Βλέπεις και άλλους, που διαφορετικά πιστεύαμε οτι ειχαν τα πράγματα στο μυαλό τους, μερικοί  γνωστοί μας ή φίλοι ως χθες, να ανακαλύπτουν τον δήθεν ορθολογισμό ο οποίος επιτρέπει παραβίαση διεθνών συνθηκών, μισανθρωπιά και ρατσισμό γιατί ‘’κινδυνεύει η χώρα’’. Περιέργως πολλοί απο τους τελευταίους εχουν περάσει απο την αριστερά.
Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη αποκαλύψεις, που απογυμνώνει ενα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, εξηγεί γιατί φτάσαμε ως εδω και κυρίως γιατί δεν θα παμε παραπέρα...


Γιάννης Παντελάκης (fb)