ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Στην Πάτρα το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Συναγερμός στο νοσοκομείο του Ρίου

Στην Πάτρα εντοπίσθηκε το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για66χρονο Έλληνα, που είχε πάει εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, το πανεπιστημιακό του Ρίου, στην..
Πάτρα. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό.
Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα.  Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).  Ο 66χρονος ασθενής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει διασωληνωθεί.


Νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε γίνει γνωστό ένα ακόμη κρούσμα, το όγδοο κατά σειρά. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος, γυναίκας εκπαιδευτικού και φίλης της 38χρονης γυναίκας που ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον σύζυγο της εκπαιδευτικού.
Ο άνδρας νοσηλευέται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με ήπια συμπτώματα. Δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.