ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Κλείνουν λόγω κορωνοϊού σχολεία-πανεπιστήμια στην Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση προχωρά στο άμεσο κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.
Το συγκεκριμένο μέτρο που αποφασίστηκε σήμερα, στη διάρκεια συνεδρίασης στο Palazzo Chigi, στο επίσημο πρωθυπουργικό μέγαρο της Ιταλίας, θα έχει διάρκεια μέχρι τα μέσα Μαρτίου και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή..

Για να καταλήξει στη συγκεκριμένη απόφαση, η ιταλική κυβέρνηση βασίστηκε στη γνώμη επιστημονικής επιτροπής, η οποία είχε προτείνει από την Τρίτη το λουκέτο σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις για ένα μήνα. Επιπλέον, στηρίχθηκε στη θέση του υπουργού Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντζα, ο οποίος υπεραμύνθηκε του κλεισίματος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, από το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων θα επηρεαστούν έως 8,7 εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές -από το νηπιαγωγείο, τα γυμνάσια και τα πανεπιστήμια-, καθώς και οι οικογένειές τους. Σημειώνεται πως ήδη πολλοί από αυτούς έχουν ήδη περιοριστεί στα σπίτια τους, στις πληγείσες περιοχές, από το Μιλάνο έως τη Βενετία και τη Μπολόνια.
Στο μεταξύ, ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στέφανο Παρουανέλι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι συνεργάτης του προέκυψε θετικός στον ιό.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για την Γιορτή της Γυναίκας.
Στο μεταξύ, οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορωνοϊό έχουν φτάσει στους 79, τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί φτάνουν στα 2.263, ενώ έχουν καταγραφεί και 160 περιπτώσεις ασθενών που έχουν αναρρώσει.