ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Μας δουλεύει η ΕΡΤ ή πουλά ευαισθησία και πίστη;

Η ΕΡΤ καυχιέται φέτος για κάτι που κάνει εδώ και δεκαετίες. Έβγαλε λοιπόν ανακοίνωση πως θα έχει «Απευθείας μετάδοση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας».
Από τώρα, για τη Μεγάλη Εβδομάδα, που είναι στα μέσα Απριλίου. Δηλαδή 40 μέρες πιο πριν! Γιατί η ανακοίνωση; Εξηγεί (εξηγεί, τρόπος του λέγειν) η ΕΡΤ:..
«Μετά τις νεότερες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και της προτροπής των ειδικών επιστημόνων να αποφεύγονται τις επόμενες εβδομάδες οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, κυρίως των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε σήμερα, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, η Δημόσια Τηλεόραση να μεταδώσει εκτάκτως φέτος σε απευθείας σύνδεση όλες τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας».
Η Διοίκηση της ΕΡΤ, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, μας δουλεύει κανονικά. Καυχιέται για μία απόφασή της που την παρουσιάζει σαν κάτι έκτακτο ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ... τακτικό. Κάθε χρόνο η ΕΡΤ μεταδίδει σε κάποιο κανάλι τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Στην ΕΡΤ2, πολλές φορές και στην ΕΡΤ3 ταυτόχρονα.
Να μην το έκανε ζωντανά αλλά σε μαγνητοσκόπηση, λίγο δύσκολο. Να εννοεί τώρα ότι δεν θα αφήσει ούτε έναν όρθρο που δεν θα δείξει, ούτε ένα ευχέλαιο, τι να σας πω, δεν ξέρω. Πιο πιθανό μου φαίνεται η Διοίκηση της ΕΡΤ να θέλει να «πουλήσει» κοινωνικό έργο. Άλλωστε άλλο έργο να παρουσιάσει δεν θα έλεγα πως έχει...

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν