ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Διάτρητο το σύστημα προστασίας από τον κορωνοϊό στο «Σωτηρία»

ΒΙΝΤΕΟ (Mega)

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται στη χώρα μας (είχαν φτάσει τα 66 μέχρι το βράδυ του Σαββάτου), η κοινή γνώμη δικαιολογημένα ανησυχεί, το σύστημα ωστόσο ελέγχου και προστασίας από τον ιό αποδεικνύεται ότι παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και αστοχίες.
Μετά την περίπτωση του ταξιδιού..
στους Αγίους Τόπους, όπου καταγράφηκαν σοβαρά λάθη, το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA από το νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, καταγράφει μαύρες τρύπες και ανησυχητικά κενά.
Άλλοι ήρθαν από το Τελ Αβίβ, άλλοι από την Πάτρα. Παρουσίασαν τα συμπτώματα του κορωνοϊού, πυρετό και βήχα. Ακολούθησαν το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας. Κατέληξαν, νύχτα, στο δασάκι του νοσοκομείου «Σωτηρία», να περιμένουν, όπως καταγγέλλουν, με τις ώρες χωρίς κανένας να τους δίνει σημασία.
«Ήρθα τη Δευτέρα, ανέβασα δέκατα, πήρα στον ΕΟΔΥ τηλέφωνο. Περίμενα μια ώρα να το σηκώσουν. Όταν το σήκωσαν μου είπαν να έρθω στο Σωτηρία».
Περίπου δέκα άνθρωποι με πυρετό, περίμεναν μέχρι και τις δύο τα ξημερώματα, από τις 4 το απόγευμα οι περισσότεροι. Στον χώρο αναμονής, ένας νεαρός έχει σκεπαστεί με μια κουβέρτα. Το ιατρείο άδειο.
«Ο γιος μου έχει έρθει από την Πάτρα. Έχει πυρετό το παιδί. Ήρθαμε στις 2 το μεσημέρι, ακόμα περιμένουμε».
Σύμφωνα με τους ίδιους τους καταγγέλλοντες, στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα, και μετά από μια μικρή «εξέγερση» των δέκα ατόμων που τέθηκαν σε αυτήν την ιδιότυπη απομόνωση, ελήφθησαν δείγματα από όλους και τους συστήθηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όπου θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για τα αποτελέσματα.

πηγή: megatv