ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Προσήχθη ο διαχειριστής της ρατσιστικής σελίδας

Εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς να τον αφήσουν

Στην Ασφάλεια Βόλου προσήχθη ο διαχειριστής της ρατσιστικής σελίδας στο fb «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» στο Βόλο.
Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο 34χρονος εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς λέγοντας ότι «ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας, δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος».
Το περιεχόμενο της σελίδας..
προκάλεσε «σάλο» χθες, μόλις γνωστοποιήθηκε η ύπαρξή της. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο διαχειριστής δηλώνει στο προφίλ του και δόκιμος ανθυπολοχαγός του στρατού ενώ μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια.
Η δράση της κλειστής διαδικτυακής ομάδας που δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου έγινε γνωστή όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να αποκτά μέλη. Τα όπλα που διέθεταν τα μέλη φιγουράριζαν στις αναρτήσεις τους (κάποιοι έβαζαν φωτογραφίες και με άδειες οπλοφορίας) που συνοδεύονταν από δηλώσεις μίσους κατά των «λαθρομεταναστών» στον Βόλο, που πρέπει να «ξεβρωμίσει».
Οργάνωναν αντισυγκέντρωση ενάντια στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για χθες στις 7 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο και ο διαχειριστής καλούσε τα μέλη στις 6 το απόγευμα για οργάνωση. Επίσης οργάνωναν ταξίδι στον Έβρο με τα διαθέσιμα όπλα τους, για να φυλάξουν τα σύνορα… Μετά τις προσαγωγές άλλαξε το όνομα της σελίδας και ονομάστηκε σε Σύλλογο Πατριωτών Βόλου, ενώ μέσα από την Ασφάλεια ο διαχειριστής με ανάρτησή του ζητούσε να ακυρωθεί η αντισυγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο, που οργάνωνε … γιατί ήταν παράνομη.
Οι αναρτήσεις ξεχείλιζαν από μίσος κατά των προσφύγων και ποζάριζαν οι χρήστες με στιλέτα, μαχαίρια και όπλα μαζί με τις άδειες οπλοφορίας. Στο Facebook η ομάδα μετρά 303 μέλη, ενώ δημιουργήθηκε μόλις στις 3 Μαρτίου. Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τους χρήστες της ομάδας κινητοποίησαν αμέσως την Ασφάλεια, που προχώρησε σε προσαγωγές φοβούμενη τυχόν επεισόδια και στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.
Η Αστυνομία δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του διαχειριστή της ιστοσελιδας, ωστόσο, θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί εκείνος εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και προώθηση ρατσιστικής βίας. Ο προσαχθής αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερος.

- από topontiki.gr