ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Συγκρατήσου, Δέσποτα...

Είναι Μητροπολίτης, δηλαδή ταγός. Ο,τι λέει το ακούνε πολλοί. Και μυαλωμένοι και μυαλοφυγόδικοι. Και όμως αυτός ο ταγός λέει -από κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας- ότι κάποιοι στρατιώτες στον Εβρο του είπαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα, ώστε να περάσουν στην άλλη πλευρά (Τουρκία) και να φτάσουν στον Βόσπορο!
Αυτό μετέφερε (όχι ένας τυχαίος χουλιγκάνος ή ανεγκέφαλος εθνικιστής, αλλά) ο ταγός, ο..
υπεύθυνος Μητροπολίτης. Προφανώς, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να σου λένε -κι εσύ να μεταφέρεις ελαφρά τη καρδία σε πανελλήνια μετάδοση- ότι πρέπει να εισβάλεις σε άλλη χώρα.
Και ο δημοσιογράφος που τον άκουγε περιορίστηκε σε ένα "χα χα" και στη διαπίστωση "ηθικόν ακμαιότατον"! Αντί να του πει αμέσως το αυτονόητο: Συγκρατήσου, Δέσποτα. Οι προηγούμενοι που έλεγαν και έκαναν τέτοια, το 1922, κατέληξαν στο Γουδί, αφού πρώτα κατέστρεψαν τη χώρα.
Περισσεύει η ανευθυνότητα, ρασοφόρων και μη, αυτές τις μέρες.
 

ΥΓ: Αλήθεια, πόσο υπερήφανος αισθάνεται ο Αρχιεπίσκοπος, νουνεχής άνθρωπος, όταν ακούει αδελφούς του εν Χριστώ να εκτοξεύουν τέτοιες επικίνδυνες ανοησίες; 

Γιώργος Καρελιάς (fb)

Ανοίξτε το βίντεο, ακούστε τον Μητροπολίτη και τους δημοσιογράφους μετά το 4ο λεπτό: