ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ο ιός της μαύρης προπαγάνδας

Αντί μιας ορθολογικής αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και μιας σύνθετης πολιτικής κατάστασης, η πραγματική «ασύμμετρη απειλή» τις τελευταίες μέρες, που προκαλεί βαθύ χάσμα στην κοινωνία και ενεργοποιεί ρατσιστικά αντανακλαστικά, προέρχεται κυρίως από μεγάλα μέσα ενημέρωσης αλλά και από τη συστηματική διασπορά ψευδών..
ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε εκπομπή του Alpha, με παρουσιαστή τον Νίκο Μάνεση, παρουσιάστηκαν πλάνα του 2015 από την Ειδομένη, τα οποία εμφανίστηκαν ως δήθεν τωρινά ντοκουμέντα από τον Eβρο. Ολα τα πλάνα είχαν βιντεοσκοπηθεί στη Βουλγαρία το 2015, όταν η τότε ΠΓΔΜ έκλεισε τα σύνορά της και έφραξε τον δρόμο στους πρόσφυγες. «Απίστευτες εικόνες, ανοίγουν τα συρματοπλέγματα (σ.σ. οι πρόσφυγες), κατάλαβες τι γίνεται; Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι αστυνομικοί» αποφάνθηκε ο Νίκος Μάνεσης, δείχνοντας εν αγνοία του(;) εικόνες με πάνοπλους Βορειομακεδόνες αστυνομικούς να εμποδίζουν τους περίπου 4.000 πρόσφυγες που πέρασαν τον Αύγουστο του 2015 από την Ειδομένη.
Ο δημοσιογράφος επιχείρησε να πείσει ότι επρόκειτο για Ελληνες στρατιωτικούς και για δυνάμεις της Frontex, βγάζοντας μάλιστα και το συμπέρασμα ότι δεν επαρκούν οι δυνάμεις. Αρκούσε μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για να διαπιστωθεί πως το βίντεο ήταν του 2015.
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Κώστας Ζαφειρόπουλος στην ΕφΣυν ΕΔΩ