ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Πώς γίνεται η προπαγάνδα

Πώς γίνεται η προπαγάνδα.
Πρώτον, το 2015, όταν έφτασαν στην Ελλάδα κοντά στο ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, δεν τους έστελνε ο Ερντογάν, αλλά "τους έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ". Ετσι χοντρά το έλεγαν οι Αδωνιδοβορίδηδες (οι Μπογδάνοι ήταν ακόμα στα σπάργανα). Ο Μητσοτάκης αργότερα το έλεγε πιο κομψά, κάτι για την "κυρία Τασία",..
τη μεγάλη ένοχη για τις ροές. Σήμερα όλοι οι κυβερνητικοί παπαγάλοι ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν στέλνει "εισβολείς" στην Ελλάδα.
Δεύτερον, όπως ο Κικίλιας έλεγε ότι έχει "θωρακίσει" τη χώρα από τον κορονοϊό, έτσι και οι λοιποί προπαγανδιστές λένε ότι έχουν "σφραγίσει" τα σύνορα, ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτό είναι αδύνατον. Αυτός είναι ένας τρόπος για να τραβάνε την προσοχή του κόσμου από το μεγάλο πρόβλημα, που (ΔΕΝ) αντιμετωπίζουν εδώ και εφτά μήνες: την αποσυμφόρηση των νησιών. Διότι το μοναδικό πραγματικό πρόβλημα είναι στη Λέσβο και στη Χίο. Και, παρά τις υποσχέσεις, ΔΕΝ το κάνουν για να μην έχουν αντιδράσεις δικών τους αξιωματούχων στην υπόλοιπη Ελλάδα.Οι ακροδεξιοί κυριαρχούν πλέον στη ΝΔ.
Τρίτον, στα τηλεοπτικά πάνελ, αντί να απολογούνται οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι για όσα ΔΕΝ έκαναν εξαπατώντας τους ψηφοφόρους τους, εντέχνως μεταφερεται η αντιπαράθεση στο "τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ", επειδή μια οργάνωσή του εξέδωσε μια αφελή,αλλά πάντως ανθρωπιστικού περιεχομένου, ανακοίνωση. Λες και οι νέοι των κομμάτων πρέπει να λένε τα ίδια με τους γέρους ή τους γερασμένους, που λένε ή υπονοούν ότι πρέπει να πετάμε τα γυναικόπαιδα στη θάλασσα.
Αυτή είναι η προπαγάνδα, η οποία παρασύρει και έντιμους και καλοπροαίρετους ανθρώπους. Ομως, το ψέμα και η ανικανότητα έχουν κοντα ποδάρια. Και κάποια στιγμή αποκαλύπτονται. Κάποια στιγμή ολοι θα καταλάβουν ότι οι μπούρδες περί "εισβολής" και "ασύμμετρης απειλής" είναι για αφελείς και άλλοθι για την ανικανότητα των, δήθεν, ικανών "αρίστων" και πολιτικάντηδων.
Επιμύθιον: μην πιστεύετε όσα ακούτε. Φιλτράρετέ τα και πετάξτε τα μισά στη θάλασσα.
Μην καταπίνετε αμάσητη την προπαγάνδα (θυμάται, αλήθεια, κανείς, την προπαγάνδα για την... εθνική καταστροφή που θα ερχόταν με την συμφωνία των Πρεσπών; Πού έχουν κρυφτεί οι ντεμέκ μακεδονομάχοι;). Μακριά, λοιπόν, από την προπαγάνδα. Διότι, όπως έλεγε ο Οργουελ, όλη η προπαγάνδα είναι ψέματα, ακόμα κι όταν λέει κάποια αλήθεια...

- από το fb του δημοσιογράφου Γιώργου Καρελιά