ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Σπορ και κοινωνικές αντιστάσεις στο red n' noir

Το βιβλίο «Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις, Μεσοπόλεμος, Κατοχή, Δικτατορία, Μεταπολίτευση» (εκδόσεις Νότιος Άνεμος) θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στις 19:00 στο rednnoir_bookstore_cafe_bar (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη).
Ο συγγραφέας του βιβλίου Νάσος Μπράτσος και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Μάλλιαρης θα αναφερθούν σε σχετικά.. άγνωστες πτυχές του αθλητισμού, όταν αυτός αποτέλεσε πεδίο αντίστασης σε επιλογές ανελεύθερων καθεστώτων να τον χρησιμοποιήσουν. Άλλωστε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τα στοιχεία και οι συνεντεύξεις ανθρώπων που αγωνίστηκαν μέσα και έξω από τις γραμμές των γηπέδων, σε αυτή τη θεματική αναφέρονται.
Θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο την ώρα που η δυσοσμία στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, των επιχειρηματικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, των οπαδικών στρατών και του θερμοκηπίου εκκόλαψης φασιστοειδών, έχει πάρει διαστάσεις, ενώ πλησιάζει την άνοιξη η κορύφωση όλων των επίσημων και επαγγελματικών διοργανώσεων στον αθλητισμό, συν το γεγονός ότι το καλοκαίρι έρχεται και το Euro 2020.
Θα γίνει προβολή αρχειακού υλικού και θα ακολουθήσει συζήτηση.