ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Αμασκάρευτη ασχετοσύνη

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Ούτε για το προσφυγικό φέρει ευθύνη η κυβέρνηση ούτε για το πρόβλημα με τον κορονοϊό. Δεν τα προκάλεσε αυτή. Φέρει όμως ευθύνη για τη διαχείριση που κάνει και στα δυο μέτωπα και κυρίως φέρει βαριά ευθύνη για τη στάση της στο προσφυγικό την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση.
Οι επιδόσεις της, παρά τις..
μεγαλόστομες ανοησίες που εκστομίζουν τα στελέχη της, βαθμολογούνται κάτω από τη βάση. Οι επιλογές της, κράμα ερασιτεχνισμού και ακροδεξιάς ιδεοληψίας, παράγουν επώδυνες συνέπειες. Ακόμη και οι πιο φανατικοί οπαδοί της αισθάνονται άβολα, ενώ εκείνοι που τη στήριξαν χωρίς να ανήκουν στη Δεξιά, δηλαδή οι φιλελεύθεροι και κεντρο(αντι)αριστεροί, έχουν κρυφτεί.
Ούτε κιχ δεν βγαίνει για το όργιο καταστολής και το πλεόνασμα ανεπάρκειας από το απύλωτο μέχρι τον Ιούλιο του 2019 στόμα τους. Το προσφυγικό έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η φαεινή ιδέα της εισβολής των ΜΑΤ στα νησιά δημιούργησε χάος. Η άτακτη υποχώρηση με απόφαση του πρωθιερέα της κυβέρνησης βαφτίστηκε από τον υπουργό των ειδικών αποστολών «ολοκλήρωση της αποστολής τους» και γέλασε ο κάθε πικραμένος.
Αναρωτιέται κανείς γιατί ο επικεφαλής των αρίστων δεν κάνει το αυτονόητο. Τι περιμένει για να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών; Μήπως γιατί Πρόεδρος είναι ακόμη ο Προκόπης Παυλόπουλος; Μήπως γιατί δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει; Μήπως γιατί σκέφτεται να προχωρήσει στην ίδρυση στρατοπέδων σε ακατοίκητα νησιά και σε άλλα μέτρα που θα μας κάνουν ρεζίλι παγκοσμίως και ξέρει ότι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που θα τον στηρίξει θα είναι ο Κυρ. Βελόπουλος;
Τα παχιά λόγια που έλεγε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συναίνεση στα εθνικά θέματα ήταν άλλη μία οργανωμένη απάτη; Στο θέμα του κορονοϊού ο αρμόδιος υπουργός μάς διαβεβαίωνε ότι είμαστε θωρακισμένοι.
Θυμάστε ποιος άλλος παράγοντας από την ίδια ιδεολογική περιοχή είχε πει πως δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί είμαστε θωρακισμένοι; Ο Γ. Αλογοσκούφης. Κι αυτός υποστήριζε ότι η οικονομία δεν διέτρεχε κίνδυνο. Η... θωρακισμένη οικονομία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος κι αυτός επέστρεψε στα πανεπιστημιακά καθήκοντά του για να μεταφέρει στους φοιτητές του την τεχνογνωσία του.
Ημασταν τόσο θωρακισμένοι απέναντι στον κορονοϊό που ούτε τους στοιχειώδεις ελέγχους δεν κάναμε τις πρώτες κρίσιμες μέρες στις πύλες εισόδου. Στη συνέχεια, όταν έσκασαν τα κρούσματα οι, έτσι κι αλλιώς, καχεκτικές λόγω της οικονομικής κρίσης υπηρεσίες έτρεχαν και δεν έφταναν. Η κυβέρνηση καλούσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, αλλά οι αξιωματούχοι του κράτους συμπεριφέρονταν σαν να βρισκόμασταν σε πόλεμο.
Ομως πόλεμος χωρίς βόμβες δεν γίνεται. Ετσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξαναχτύπησε. Προειδοποίησε για υγειονομική βόμβα στα στρατόπεδα των προσφύγων, προφανώς για να δικαιολογήσει την καταστολή στα νησιά, αν και όλοι οι πάσχοντες ήρθαν από την Ιταλία. Ξενοφοβικοί μόνον απέναντι σε κείνους που δεν προέρχονται από την πολιτισμένη Ευρώπη.
Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να εξωραΐσει την πραγματικότητα, αυτή αντιστέκεται σθεναρά. Πυρά άρχισαν να εκτοξεύουν και φίλιες δυνάμεις. Τα δεξιά μέσα ενημέρωσης έχουν περιορίσει το λιβάνισμα και παράγοντες υπεράνω υποψίας για ροπή στον αριστερισμό δεν μασάνε τα λόγια τους. Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Αβαρλής δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (29.2.2020): «Καμία ενημέρωση στην κυρία που γύρισε από πληττόμενη περιοχή. Αν αυτό είχε συμβεί όταν υπουργός ήταν ο Παύλος Πολάκης, φαντάζεστε τι θα είχε γίνει; Θα τον είχαν κατασπαράξει. Σήμερα ακούτε το παραμικρό για τη διοίκηση του υπουργείου που δεν έκανε τίποτα απολύτως για να ενημερώσει τους πολίτες που έρχονται από το εξωτερικό; Είναι ανίκανοι οι άνθρωποι».
Το ερώτημα που προκύπτει πια είναι το εξής: «Πόσο θωρακισμένοι είμαστε απέναντι στους αριστοτέχνες της ασχετοσύνης;».

- το κείμενο του Τ. Παππά είναι από την ΕφΣυν (03.3.2020)