ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Επτά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Επτά συνολικά τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, την επιβεβαίωση τριών νέων κρουσμάτων.
Στα τρία νέα κρούσματα που..
ανακοίνωσε ο Σ. Τσιόδρας είναι και οι δύο πρώτοι άνδρες για τη χώρα μας. Από τα επτά συνολικά μέχρι στιγμής κρούσματα στη χώρα μας, το ένα είναι παιδί, μαθητής δημοτικού, τέσσερις είναι γυναίκες και δύο είναι άνδρες. Επιπλέον, τρία από τα επτά κρούσματα νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη και τέσσερα στην Αθήνα.
Αναλυτικότερα, το πέμπτο κατά σειρά επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 στη χώρα μας είναι ακόμα μία Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διαγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Το έκτο κρούσμα είναι ένας Έλληνας, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διαγνώστηκε στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
Το έβδομο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας είναι ένας Έλληνας, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό επιβεβαίωσε το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα πρώτα 4 κρούσματα
Θυμίζουμε ότι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας που ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, είναι μια Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Το δεύτερο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε είναι ο γιος της 38χρονης που νοσηλεύεται με τη μητέρα του.
Το τρίτο κρούσμα είναι μία 40χρονη Ελληνίδα, που κι αυτή είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας, η οποία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» στην Αττική.
Το τέταρτο κατά σειρά κρούσμα του νέου κορονοϊού είναι μία 36χρονη Ελληνίδα καθηγήτρια, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας και νοσηλεύεται στο «Αττικόν».
Σύμφωνα με τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα, τα τέσσερα πρώτα περιστατικά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι καλά στην υγεία τους.
Ντάνι Βέργου / ΕφΣυν