ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Με υπογραφή Παυλόπουλου

Με την υπογραφή Παυλόπουλου από σήμερα αναστέλλεται η σύμβαση της Γενεύης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ σε ΦΕΚ, η κυβέρνηση αναστέλλει το δικαίωμα αιτήματος ασύλου από πρόσφυγες και μετανάστες για ένα μήνα.
Η ΠΝΠ επικαλείται «την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη αντιμετώπισης ασύμμετρης
απειλής κατά της ασφάλειας της χώρας που υπερβαίνει τη δικαιολογητική βάση του διεθνούς και ενωσιακού δικαίου για τη διαδικασία παροχής ασύλου, σε συνδυασμό με την απόλυτη αντικειμενική αδυναμία εξέτασης σε εύλογο χρόνο των αιτήσεων παροχής ασύλου που θα προέκυπταν εξαιτίας της παράνομης μαζικής εισόδου στη χώρα». Στηρίζεται επίσης στο «κυριαρχικό δικαίωμα και τη συνταγματική υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της, δυνάμενη να υιοθετήσει προς τούτο κάθε μέτρο».
Την αντίθεση της στην αναστολή της υποβολής των αιτήσεων ασύλου που αποφάσισε προχθές το ΚΥΣΕΑ εκφράζει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επισημαίνoντας ότι δεν υπάρχει νομική βάση για αυτή την ενέργεια (δείτε ΕΔΩ)