ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες περί «ΜΕΘ για VIP»


Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι καταγγελίες περί ΜΕΘ που παραμένουν σκόπιμα κλειστές, στις οποίες προέβη χθες σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Γιαννακού με σκοπό να διακριβωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.
Ο φάκελος που αφορά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, θα ενταχθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που ήδη διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών με κορονοϊό που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.
Σύμφωνα με όσα είπε χθες ο κ. Γιαννάκος, από τις 647 κλινικές ΜΕΘ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα για ασθενείς με κορονοϊό, οι 47 κρατούνται κενές με σκοπό να διατεθούν, εφόσον χρειαστεί, σε επιφανείς ασθενείς («ΜΕΘ για VIP»), την ίδια ώρα που, όπως είπε ο καταγγέλλων, 114 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.
Οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Γιαννακου και τόνισε πως έχει συντάξει αναφορά αξιοποίνων πράξεων σε βάρος του συνδικαλιστή.